Testfamilj Djurs Sommerland Danmark
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Djurs Sommerland Danmark

(Danmark, Djurs Sommerland)

Colorado River, alla utom den minsta åker.

8-åring åker Örnen, lite läskig!

Pony Ekspressen, favorit för vår 2- och 4-åring!!

Vi är en familj med fyra barn i åldrarna 8, 6, 4 och 2 år och i slutet av juni åkte vi till Djurs Sommarland, som ligger i östra delen av Jylland i Danmark.

Alla i familjen var helnöjda med dagen och det är en destination som vi verkligen rekommenderar mycket till andra familjer.

Det bästa med Djurs Sommarland är att det finns många olika åkattraktioner, både lugna och lite mer läskiga, för ALLA åldrar. Personalen var otroligt trevliga och tillmötesgående och det var rent och fräscht överallt.

Det enda negativa vi kan komma på är att det är helt omöjligt att göra hela parken på en dag. När vi var i parken var det kallt och regnade en del, så vi testade aldrig vattenparken och en del vattenkaruseller testade vi bara en gång. Trots att vi valde bort detta, så upplevde vi ändå att vi kunde varit kvar minst en dag till för att fortsätta åka karuseller m.m. . En hel del karuseller och aktiviteter hann vi helt enkelt inte med. Sedan hade vi gärna varit kvar i parken ett tag till. Vi tyckte att parken stängde lite för tidigt (kl 18), men åker man dit i juli och halva augusti stänger de kl 20 eller 21.

Karusellerna
En sak vi blev förvånade över när vi kom till Djurs Sommarland, var att de är väldigt generösa med längdgränser (små barn fick åka även fartfyllda karuseller bara de hade sällskap av en vuxen).  Vi hade besökt Legoland några dagar innan och där har de mycket högre gränser för liknande karuseller (på Legoland 120 cm på X-treme Racers jämfört med 100 cm på Thors Hammer!!). En annan jämförelse med Legoland, är att man åker mycket längre tid med karusellerna på Djurs Sommarland. På Legoland tenderar karusellerna ta slut precis när de har kommit igång. Sedan var köerna mycket mindre på Djurs Sommarland. Alltså, på Djurs Sommarland får barnen mycket och många karuseller för pengarna. Bara de vill och vågar åka, vill säga…

Favoriter
Dotter 8 år och 130 cm: Juvelen (som är väldigt läskig och oerhört spännande), Thors Hammer och Skatteön.
Son 6 år och 118 cm: Solguden (som han kunde styra upp och ner själv), Skatteön (fast den var lite läskig) och Sablen (första gången blev han jätterädd).
Dotter 4 år och 105 cm: Pony Ekspressen (hon åkte 10 gånger och ville ändå åka mer), Karlos Köreskole och Solguden. Hon testade även Thors Hammer och Colorado River (en läskigare variant av Lisebergs Flumeride) men dessa tyckte hon var alldeles för otäcka.
Dotter 2 år och 87 cm: Pony Ekspressen (åkte 10 gånger med vuxen) och Piratfisken (en mindre variant av Colorado River

Övrigt
Förutom karuseller och vattenland, finns även lekparker, studsmattor och klättertorn. Det finns också ett tåg som går genom parken, trampbåtar och trampcyklar och minigolf. Skulle någon tröttna på karuseller, så finns det alltså annat att hitta på. Tyckte också att det var gott om toaletter och möjlighet att köpa mat eller annat mindre att tugga på. Ett extra plus att de dessutom hade ett fruktstånd, med bl.a. jordgubbar och bananer och inte bara onyttigheter.

Sammanfattningsvis tyckte hela familjen att Djurs Sommarland var ett kanonställe och vi skulle gärna åka hit igen. Vi rekommenderar det verkligen!!!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se