Testfamilj på Astrid Lindgrens Värld augusti 2013
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Astrid Lindgrens Värld augusti 2013

(Sverige, Småland, Vimmerby, Astrid Lindgrens Värld)

Vi är en familj på fem personer som besökte Vimmerby i år för första gången. Barnen är 9, 6 och 3 år gamla och Astrid Lindgrens Värld lockade mycket. Vi hade några fartfyllda dagar i Vimmerby och kommer gärna tillbaka till den trevliga staden.

Astrid Lindgrens Värld är ett trevligt ställe. Barnen uppskattade olika saker. Äldsta sonen tyckte om Bröderna Lejonhjärta och Ronja, medan dotter var mer förtjust i Pippi och Emil. Lillgrabben tyckte om Bråkmakargatan där han kunde gå in i alla hus och känna sig stor. Sitta still under föreställningar var inte hans gebit. Stora killen hade gärna sett lite mer utmanande klätter- och lekmöjligheter och tyckte att vissa saker var barnsliga.

Vi vuxna tyckte stället var trevligt, även om det hade kunnat vara trevliga toaletter. Personalen var vänliga och skådespelarna var fantastiska.
Ideal åldern för besöket är nog 4-8 år skulle jag tro, för att verkligen uppskatta allt som finns att göra på plats. Många säger att man behöver två dagar, men för oss räckte det med en. Vi besöker gärna stället igen, åtminstone med de mindre barnen.

Nästa gång blir det Nils Holgersson Värld som även stora sonen kan ha mycket glädje utav.
Vi passade också på att besöka Astrid Lindgrens Näs, ett besök som var uppskattad hos alla utom lillkillen som inte förstod vad det var. Här trivdes de äldre barnen och tyckte att de lärde sig mycket om Astrid Lindgren och hennes författarskap.

På vägen ner passerade vi också Söderköping, en underbar liten idyll som visade sig från sin bästa sida. Dit ska vi helt klart återvända.
En trevlig och minnesvärd resa. Tack barnsemester.se för att vi fick den här möjligheten att göra allt det här tillsammans!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se