Spårvagn och leksaksmuseet i Stockholm
Annons
Reseberättelse:

Spårvagn och leksaksmuseet i Stockholm

(sverige, södermanland, Stockholm, Spårvagn och leksaksmuseet i Stockholm)

Djurgårdslinjen

Även mamma fick prova att köra

Vi fick biljetter till spårvagn och leksaksmuseet i Stockholm. Vi som åkte var jag och min man med våra tre barn som är 5, 3 och 1 år.

Min tanke innan var att jag inte visste så mycket om stället. Jag hade inte varit där tidigare. Jag trodde att barnen skulle vara mest intresserade av leksaksmuseet och att det inte skulle finnas så mycket att göra för vår treåring.  Men jag hade fel….

Spårvagnsmuseet ligger först i lokalerna och sen längre in kommer leksaksmuseet.  Vårt äventyr började på sårvagnsmuseet. I entren löste vi biljetter till ett minitunnelbanetåg som barnen uppskattade väldigt mycket alla tre. Det gick en liten tur genom museet.

Spårvagnarna var uppställda efter ålder som följde man banan så fick du vara med och hela utvecklingen från hästtransporter till de första spårvagnarna och fram till idag och det som kommer i framtiden.

Det fanns mycket för både stora och små att se. Många av vagnarna var öppna så att det gick och gå in och provköra. Det fanns även flera stationer med en film framför rutan så att det kändes som de verkligen körde vagnen, bussen eller tåget. Barnen uppskattade dessa ställen extra mycket och stod länge och körde. Ratten snurrades snabbt fram och tillbaka efter hur spåret svängde på filmen.

Det fanns en fin restaurang och bredvid ett lekområde med bord där det fanns papper och kritor, bord med uppbyggda briojärnvägar och en liten bio som visade gamla journalfilmer. Briojärnvägarna uppskattades mycket av alla tre barnen.

Leksaksmuseet gick vi till efter lunch och där lockade modelljärnvägen mycket. Barnen tittade på alla leksaker och började snabbt önska att det fanns hemma. De tyckte att det var intressant att höra vad vi hade haft för leksaker när vi var små och vad mormor, morfar, farmor och farfar hade och lekte med när de var små. När de tittat på allt var de snabbt nöjda och ville tillbaka och köra tåg igen.

Jag blev glatt överraskad över hur fint stället var och att det fanns mycket för barnen att se och prova. De fick röra många saker. Det passade både min treåring och femåring. Jag skulle gärna åka tillbaka igen. Vi var där hela dagen och det kändes som tiden hade gått fort när det var stäningsdags. Barnen var jättenöjda och hade haft roligt, de ville också gärna åka tillbaka. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se