Testfamilj Sommarland Själland
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Sommarland Själland

(Danmark, Sommarland)

Vi var väl förberedda inför vår tur till grannlandet och Sommarland Själland, badkassen var packad, matsäcken fixad och humöret var på topp.
Det tog drygt 2 timmar att köra från Helsingborg ner över Öresundsbron, trots flera vägarbete.

När vi kom fram blev vi positivt överraskade att man betalade redan innan man körde in på parkeringen från bilen. Mycket smidigt!

Väl inne uppstod den vanliga förvirringen som vi alltid råkar ut för..."vilket håll ska vi gå? Vad ska vi börja med?" Vi valde ytterspåret och avverkade det ena efter det andra. Gungor, linbana, barnkaruseller och en go matsäck som pappa i familjen gjort.

Hade läst någons kloka inlägg tidigare att ta sig längst ner i parken och sen "jobba" sig tillbaka, och det kan vi hålla med om var en bra ide.

Spännande var flottfärden genom djungeln. Massor av läskiga och spännande figurer.( Inte så rolig om man är synskadad då det mesta är svårt att uppfatta på denna färden.)

Därefter blev det en stor favorit, go-karten. Bra och ovanligt var att man fick köra hur många gånger man ville utan någon extra kostnad. Mycket uppskattat av både stora och små. Bra var också att det fanns både go-kart till stora och små plus en man kunde åka två i.

Vid denna tiden ca 12 var det mycket varmt och glädjen var stor när vi styrde stegen mot vattenlandet.

Där upplevde vi det mest negativa med Sommarland Själland. Ingången till vattenlandet. Herr och dam omklädningsrum med skåp och alla skulle duscha innan. Jättebra tanke egentligen. Men alla dessa människor, på denna lilla yta, som alla ville in till badet så fort som möjligt, skapade en viss irritation.
Men väl inne badade vi i flera timmar, åkte vatten rutchkana, massor av bus och skratt.

När vi kände oss svala och avbadade åt vi resten av matsäcken innan vi paddlade kanot. Alltid lika roligt!

Avslutade dagen med karuseller för de stora (och små som i verkligheten är tuffare än de stora). Sist men inte minst KLÄTTERSTÄLLNINGEN! Wow! Så enkelt men så häftigt men läskigt. Inte alla som vågade för det var högt, Jättehögt! Innan hemfärd var det dax för den obligatoriska glassen.

POSITIVT!!
 * Många aktiviteter, något för alla åldrar.
 * Att allt var grattis inne på nöjesparken. (allt vi provade iaf)
 * Betalningen innan parkeringen från bilen.
 * Många toaletter, välskötta.
 * Gott om bänkar och ställe att äta sin matsäck på.
 * Ledsagare går in gratis mot uppvisand av ledsagarpass.

NEGATIVT!!
 * Ingången till badlandet och allt kludd där.
 * Lite för stort område, kunde utnyttjat det bättre så det inte behövde vara så långt mellan vissa aktiviteter.
 * Missat en del med handikappanpassning tex markera trappor i vattenlandet osv ( tänker på sånt då vår son är synskadad)


Valde att inte köpa någon mat alls på sommarlandet utan tog med matsäck hemifrån.

Vi tycker nog inte att det finns någon bästa ålder här, bara ett glatt barnasinne. Vi var en stor familj där yngsta var 5 år och äldsta var 42 år. Alla hade roligt!


Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se