Muminvärlden
Annons
Reseberättelse:

Muminvärlden

(Finland, Nådendal, Muminvärlden)

Dronten Edward

Gratis tåg från ö bron till souvenir shoppen

Om man tycker om Mumin trollen så är Muminvärlden en sagolik plats att uppleva. 

Vi började vårt äventyr med en kvällsavgång till Åbo som gjorde att vi fick en god natts sömn på båten och på morgonen när vi vaknade var vi i Finland pigga och glada. När man kliver av båten så går det bussar direkt till muminvärlden utanför terminalen så man behöver inte vara rädd för att man inte ska hitta dit. 

Själva världen är uppbyggd på en liten ö och där kan man bla hitta Mumin huset, Hattifnattarnas grotta och polisstationen.  Världen är uppdelad i två stycken "sagostigar" där man vandrar runt och läser på skyltar för barnen och tittar på de olika husen och byggnaderna som man kan läsa om i böckerna. Självklart får man även träffa de olika personerna som bor på ön, Muminmamman, Lilla My, Hemulen och Mårran..... För de modiga barnen så delas det ut kramar av allihopa och man får många tillfällen att ta kort på dem tillsammans med barnen.

Det som är viktigt att tänka på när man åker dit är att barnen helst ska vara insatta i Muminsagorna och vilka de olika figurerna är, min dotter på 4 år, som visserligen kollat på Mumin men inte är så där jätte förtrollad av sagorna, hon blev rädd för dom och tyckte det roligaste var när hon fick sitta i fred hos Rådd djuret och måla.  De har även gjort en liten lekplats vid "pappans båt" där man kan åka rutschkana ner och sedan leka lite.

Ska man vara där en hel dag så är matsäck och varma kläder en bra ide att packa ner. Det finns visserligen flera ställen att handla mat på men man får vara beredd på att det är rätt dyrt.
Den dagen som vi var där var det även lite ruggigt och det fanns inget riktigt ställe som man kunde "gå in och värma sig på" om man inte skulle äta.

Två gånger per dag var det även en liten teater föreställning, först på finska och sedan på svenska. Sagofigurerna kunde de vanligaste fraserna på Svenska men de som jobbade i butikerna och ute i parken kunde främst Finska. 

Ett stort plus var de fräscha toaletterna. Det var rent och lätt att hitta till dom plus att de hade gratis blöjor om man skulle ha missat att ta med sig det till de mindre barnen.

Omgivningen är väldigt vacker och tycker man om att vara ute i naturen så är det här en fantastisk fin ö att besöka. 

Vi tycker att parken lämpar sig för familjer med barn mellan 4-7 år, just för att de yngre nog mest blir  rädda och de äldre kan tycka det blir lite långtråkigt

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se