Annons
Reseberättelse:

Tom Tits en härlig dag i September 2013

(Sverige, Stockholm, Södertälje)

Spegelgången

Mammorna gungar... Jippi!

Jordgloben

Min 6 åriga dotter Emma och jag tog med oss goda vänner till Tom Tits. Vi rekommenderar att ni avsätter en hel dag om det är riktigt fint väder. Glöm inte ombyteskläder då risken att barnen blir blöta är stor. Det finns en jättehärlig "vattenpark" där man både kan leka och utföra vatten experiment. Förutom att vaska guld, åka karusell, pumpa vatten, plaska och mycket mer fanns där en vind maskin som våra tjejer tyckte var jätterolig. Där kunde du testa att stå i olika vindhastigheter, sommarbris till full storm. "Det känns som att flyga". Vi hade lätt kunna spendera flera timmar utomhus.

Innomhus fick både mammor och barn sig flera goda skratt. Här fanns små cyklar, spegelgång (roligt när mamma gick rakt in i spegeln, jättesvårt att se vart man skulle gå...tips, leta efter handavtryck i glaset), dansmattor, ett jättelång rutschkana som våra tjejer inte vågade åka, spik tavlor att göra hand avtryck i, vatten experiment och roligas av allt tyckte vi mammor, gungorna.


Besöket på 3:e våningen var stängt för experiment, men jag tror det hade kunnat vara roligt om vi fått testa. Värt att kolla när detta är öppet nästa gång vi åker dit.

Högst upp fanns en utställning om människokroppen, med den omtalade ljuskronan av skelettdelar. Här svalnade intresset från våra tjejer, tyckte det var ointressant och lite läskigt till och med.

Besöket i cafeet visade sig vara en av dom roligaste grejerna tyckte tjejerna. Förutom god fika (vanliga cafe priser) fanns där en badboll i form av en jordglob som svävade i luften med hjälp av luft tryck från ett hål i golvet. Här ville tjejerna stanna länge och många skratt blev det.


Ett litet besök i butiken hann vi även med, det finna leksaker i alla prisklasser.


Sammanfattningsvis:


Vi hade jätteroligt, alla fick vi skratta och leka. Hade önskat att vi avsatt hela dagen för besöket men nu har vi en anledning att komma tillbaka. Kan absolut rekommendera Tom Tits både för små och lekglada vuxna.


Vi som var med: Mamma Maria, Emma 6 år, Goda vännerna Luidmila med dottern Elina 6 år.

Av: ()

Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se