Testfamilj på Sommarland Själland
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Sommarland Själland

(Danmark, Själland, Sommarland Själland)

Show med Kapten Munoz

Show med Kapten Munoz

Det är en tidig morgon i Malmö som två familjer packar in sig i varsin bil med BroBizz i hand för att ta sig över till Danmark. Ett fordon tar sig igenom betalstationen men vart tog de andra vägen? En av våra döttrar spydde just ner sig utbrister Camilla när hon möter våra undrande blickar där vi står fortfarande på den Svenska sidan, just efter betalstationen, för att vänta in våra vänner. Väl inne i bilen igen ger jag min make en orolig blick och säger, hur ska nu detta dag gå? Med varsin Gps som vägvisare  i de båda bilarna tar vi oss mot målet Sommarland Själland. 

Ett samtal mellan min make och Camillas make avslöjar att vi är vilse, det borde vara här säger han och påpekar att det dock ser ut som om vi får vända tillbaka.

Om vi blev glada och jubel utbröt när resans andra betalstation tornade upp sig framför oss, från bilen blir parkentren samt bilparkering betald . Väl ute ur bilarna utanför entren, betalar vi även för en skrinda som hjälp med att bära barn och packning under dagen.

De stora blå hoppkuddarna på höger sida strax innanför entren tillsammans med de omkringliggande trampolinerna blir vår första anhalt för våra ivriga barn, som inte längre visar några symptom på sjukdom eller förvirring av föräldrarnas felkörning. Andra anhalt strax efter öppning av sommarlandet tog vi oss an det intilliggande minilandet där fyra små barn lyckligt hoppade från den ena karusellen till den andra. För tre stycken två och ett halvt åringar varav två av dem för första gången provade att åka karusell var denna anhalt riktigt rolig. Lika glad i minilandets aktiviteter var vår fem åring som provade alla karusellerna. Att föräldrarna själva startade och övervakade aktiviteterna tyckte vi fungerade utmärkt som när på avsaknaden över tydlig information om hur och var detta skulle utföras vid var karusell.

Vidare gav sig en mamma ut i  en roddbåt för att rädda sina barn på den öde ön, vilket slutade med att barnen med sin pappa räddar mamman som inte vet hur man ror en båt och därför inte på egen hand tar sig i land igen.

Bara att äta picknick i ett stort lokomotiv är ett äventyr och kan göras i Silver city med efterföljande aktivitet som våra barn uppskattade mycket, att rida en mekanisk häst längst en bana in i en grotta.

Därefter var det mysigt att varva ner en stund genom att krama getter för att sedan återuppta äventyret genom att i direkt anslutning till djuren hoppa på minitåget som gav alla en fläktande dryckespaus. För att sträcka ut benen ordentligt promenerade vi sedan snett över parken ner till heta Amazonas där stora gorillor och krokodiler övervakade vår färd med flotten, en tur vi gjorde om inte mindre än fyra gånger. De stora svanarna tog oss sedan med på än lite mer tung vattenfärd då vi trampade oss runt ön. Vi kikade in i djungelstigen där pappa vakade över barnen för att de ej skulle få blöta fötter där de hoppade från platta till platta. Till ljudet av en trumvirvel sick sackade vi oss fram till dagens show där Kapten Munoz skulle skjutas ut ur en kanon, efter ett ljudligt BANG fångade nätet den tyngre mannen. Vi inspirerades av den fartfyllda showen att med gasen i botten ta hela familjen runt banan i en gokart. Med känningar av en varningslampa som kunde tändas för solsting valde vi att ta stegen mot ”Den blå lagunen”, vattenlandet skulle nu få svalka våra varma kroppar. Här avslutade vi de sista timmarna på Sommarland Själland som blötdjur.

En fartälskande femåring med stort djurintresse var tillsammans med sin två årige lillebror med stort fordonsintresse mycket nöjda med denna park. Våra vänners tvååriga tvillingdöttrar, som för första gången provade att åka karusell, fick mersmak av vad denna dag hade att erbjuda. 

Avslutningsvis vill vi säga att två familjer med tillsammans fyra barn hade en riktigt rolig dag på Sommarland Själland!

Tips: Mat på Sommarland Själlands restauranger kan förbetalas på deras hemsida innan avfärd, då med ett rabbaterat pris.

En varm sommardag behövs mycket vatten, enklast är att ta med detta i större mängd hemifrån. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se