Skövde Baltazar med fyra barn
Annons
Reseberättelse:

Skövde Baltazar med fyra barn

(Sverige, Västergötland, Skövde, Balthazar)

Familjen prövade greenscreen

Gigantisk såpbubbla

Utklädd till Darth Vader

En regnig och åskig dag i augusti besökte hela familjen Blomqvist Andersson Science Center Baltazar i Skövde.
Barnen på 17, 13, 13 och 2 år sprang in och till min stora förvåning så hade alla fyra barnen utbyte av besöket.

17 åringen fastnade vid överkörnings-testerna. En skärm med en bil och sedan en ratt för att försöka styra bilen utan att åka i diket.

13 åringarna gillade reaktionstestet och utmanade hela familjen i detta. Även stationen att göra stora såpbubblor lockade till sig 13 åringarna.

2 åringen älskade tv-rummet där det fanns en greenscreen och en Darth Vader kostym. Så hela familjen samlades för att ta rymdkort i full utstyrsel.

Något som hela familjen gillade men som var så där med skräck-blandad-förtjusning var gruvan. Ett besök i en fiktiv gruva med hiss och allt.

Det fanns en del utesaker som vi inte hann prova på, pga ösregnet som sköljde ner över Skövde just den dagen vi var där.


Det fanns även personalledd skaparverkstad som vi tyvärr precis missade när vi anlände. Men det fanns även en skaparverkstad där barnen fick skapa själva under överseende av föräldrar.


Science Centret var inte stort, men alldeles lagom för att hålla en 2 åring sysselsatt utan att försöka rymma och lagom litet för att hålla 17 och 13 åringarnas intresse uppe.
Så trots att det var rejält spridda åldrar på barnen så var det ett perfekt ställe för oss. Men jag kan tänka mig att barn mellan 6-9 år formligen älskar stället, även om det passar alla åldrar. Vi såg ett gäng barn i skolåldern som haft kalas på stället och de verkade ha haft en riktigt härlig stund.

Det roliga med Science Centret är att barnen lär sig så mycket och tänker efter på hur saker och ting egentligen fungerar.

Så besöket var uppskattat och är vi i närheten så lär vi besöka Balthazar igen, speciellt då det var ett relativt billigt besök för oss som är en stor familj.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se