Testfamilj på Kneippbyn
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Kneippbyn

(Sverige, Gotland, Kneippbyn)

En dag i mitten av juli 2013 bar det av till Kneippbyn med barn och barnbarn: 2,14 och 19 år gamla. Vi parkerade bilen (40 kr) och gick för att låna en skrinda (50 kr). Lite irriteande att ha blivit av med 90 kr innan man ens kommit in på området! Flera andra nöjesparker vi varit på får man låna en skrinda gratis eller för 20 kr. 50 kr var lite väl mycket. Jag menar, vad kan det kosta att köpa en skrinda, den är väl betald efter att ha blivit uthyrd i 5-6 dagar?

Väl inne på området började vi med några attraktioner som låg till vänster sen vi passerat entren: tåget, uppskjutet och en gammal hederlig karusell. Där hade vi kunnat blivit kvar hela dagen om vår 2,5:åring fått bestämma. 14plus19:åringen testade Flying boat, och det var ungefär det som var roligt för dem i detta område.

Sen gick vi runt på hela sommarland och vår minsting testade i stort sett allt. Favoriterna var Masken, Minilekland, Kanoterna och Trampbilsland. En del saker var hon fortfarande för liten för, så de hoppade vi över.

Vi blev positivt överraskade över att det var så lite köer på nästan allt. Bara Gocarten gav vi upp på, allt annat gick förvånansvärt snabbt. Med tanke på att det trots allt var mitten av juli och sol, så höjs vårt betyg av detta faktum.

Den här dagen fick bli på 2,5:åringens villkor eftersom det inte fanns så mycket att göra för de stora. På kartan fanns det en Flumeride som vi försökte leta upp, men den fanns inte på riktigt! Varför ha den med på kartan då?

Pippi-teatern var den största behållningen för vår minsting, hon pratar om den ännu. Fantastiskt att Pippi faktiskt tog sig tid att krama om alla barn. Vi stod nästan sist i kön och trodde inte att vi skulle hinna fram innan de var tvugna att gå, men jodå, en lång kram fick Sabina.

Besöket på Sommarland gick fort. Det var lite blåsigt denna dag och svinkallt i vattnet. Halfpipe och Sharkriver gillade ungdomarna. Hade det varit lite varmare hade vi nog stannat längre, för det fanns en hel del att göra även där. Men vi roade oss kungligt ändå.

Ingen tvådarsbiljett för oss i år, men om vi haft två barn i 4-7:årsåldern hade det absolut blivit så.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se