Knutenborg Safaripark
Annons
Reseberättelse:

Knutenborg Safaripark

(Danmark, Lolland, Knuthenborg Safaripark)

Vi var på semester i ett högsommarvarmt Danmark när vi tog en paus från sol och bad och besökte Knuthenborgs Safaripark.  Det visade sig bli en underbar dag med fantastiska upplevelser i en otroligt vacker djurpark. Att få uppleva exotiska och farliga djur på så nära håll är både spännande och nervkittlande.  Att stanna bilen och släppa fram en dromedar, klappa ett lamadjur genom rutan, stanna för en noshörning på språng. Detta är bara några exempel på vad som hände oss denna minnesvärda dag.

Vi hade egentligen inga stora förväntningar när vi körde igenom portarna till djurparken. Vi insåg dock ganska snabbt att det här kommer bli en bra dag.

Vi visste alltså inte riktigt vad som väntade oss mer än det faktum att vi skulle uppleva djurparken mestadels inne i bilen. Ett första positivt intryck var att vi blev mycket bra upplysta om vad som gällde i respektive område, alltså huruvida man på vissa ställen får stanna bilen och lämna den för att klappa djuren men att man i andra områden måste köra med rutorna stängda av säkerhetsskäl. Det kändes tryggt och säkert! En bidragande faktor till säkerhetskänslan var också att det fanns djurparkspersonal i alla farliga inhägnader.

Det är som sagt en stor park som ger besökarna en stor frihet att åka omkring och titta på det man själv vill.  Det är bra skyltat vart man ska åka för att hitta rätt. Vi upplevde inga köer undantaget när vi skulle köra in till tigerparken. Ett tips är att göra detta direkt när man kommer till parken då köerna är mindre.

Efter att åkt någon meter från en fullvuxen tiger som stirrade på oss kändes det skönt att lugna ned sig men lite fika som vi intog i en mycket vacker del av djurparken i direkt anslutning till en liten sjö.  Rastplatserna är generellt sett underbara i parken.

Efter fikapausen åkte vi runt i resten av djurparken och gjorde flera stopp för att klappa djuren och fotografera. Vi åkte även genom savannen med noshörningar och andra exotiska djur. Underbart!

En annan mycket trevlig upplevelse i djurparken är apbussen. Man åker buss i en park full med apor som hoppar upp på bussens ytterväggar under resans gång.  Man kommer verkligen djuren nära i denna park!

Efter besöket i djurparken var det dags för lunch som intogs i en av parkens restauranger.  Enkel men god mat till vettiga priser.

Därefter var det dags före lek i den enorma lekparken. Här finns allt ett barn kan önska sig. Vattenlandskap, äventyrsklätterbana, lekställningar m.m. 

Den samlade bilden av denna djurpark är mycket positiv. Dess stora ytor gör att det inte känns att det är mycket folk och man kan åka fram och tillbaka och ta del av det man själv tycker är kul och intressant.  Närheten till djuren är en annan sak som bidrar till upplevelsen samt att parken är mycket vacker med sina lummiga grönområden och vackra träd. En extra bonus (för barnen) är den stora lekpark som väntar efteråt. Det är en djurpark som bjuder på upplevelser både för vuxna och barn. Mycket bra!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se