Testfamilj Barnens Gård 2013
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Barnens Gård 2013

(Sverige, Blekinge, Barnens Gård)

Sandmålning

Badringarna

Traktorkanan

Testfamilj Barnens Gård 2013

 

Familjen består av Mamma Ylva, Pappa Robert, Tiger 11 år,

Leonard 8 år, Luna 6 år och Vega som vid besöket var 7 månader.

 

 Barnens Gård är ett mysigt ställe att vara på.
Miljön är riktigt lantlig och inbjuder till lek.  Fast att området ligger precis intill E22:an, en väl trafikerad väg, så upplever man aldrig att man störs av någon trafik.

Området är förhållandevis litet. Men precis lagom stort för en dagsutflykt utan stress.

 

 När man kliver in på barnens Gård så fullständigt ropar området på barnen. Det första man ser är klätterställningen, gjord av delarna av en gammal skördetröska och en traktor med rutschkana. Eller varför inte den eldrivna grävmaskinen.

 Det var svårt att få barnen att sitta stilla och inta sin lunch.
Men en påfyllnad av blodsocker är ett måste för att ha glada barn. (Och glada föräldrar också för den delen.) Så det var bara att hålla dem på halster ett tag.
Köttbullar och hamburgare blev valet från menyn. Gott tyckte vi. Kanske kunde ha önskat att det fanns mindre portioner till billigare pris för våra småätare.

 

Vår 6 åring hade redan innan vi åkte hemifrån bestämt att hon skulle rida. Vid två tillfällen på dagen kunde man göra det. Mamman tyckte det var bäst att börja där, för att slippa eventuellt tjat. Kön blev rätt lång och väntetiden också. 30:- för 30 minuters väntan för ridning i mindre än 3 minuter. Fast dottern var nöjd och det var ju huvudsaken.

 Efter det så var familjen ense om att badområdet lockade mest.


Badområdet


Vi hade tur med vädret den här dagen. För att kunna uppskatta badlandet till fullo så krävs nästan det.
Ombytet skedde i det mycket sneda omklädningsrummet. Inget för de åksjuka direkt, men ett roligt inslag.

Mamman och bebisen hittade en gräsplätt med skugga där vi bredde ut en filt och slog oss ner. Sen prövades alla aktiviteter friskt. Tjurfallet bara av pappa och äldsta sonen. De mindre fick nöja sig med lilla kanan.

Man sitter i gummiringar när man åker, som man ”hyr” för en tia. Fungerar som att ta en kundvagn ungefär. Vår åttaåring var något för lätt när han åkte i en singelring och slog runt innan han nådde slutet av banan, så han valde att åka dubbelring med storebror istället. Lillasystern fick inte pröva att åka själv. Hur många gånger de åkte? Tappade räkningen efter tio gånger.

 Det gick med lätthet att uppehålla sig på bad området ett par timmar. Vi laddade om med fika och glass för att fortsätta in på övriga området.

 
Övriga området

Elbilarna är ett mycket tacksamt inslag. De går inte särskilt fort så barnen klarar sig själva. Man kan lugnt stå och titta på när de kör runt på en ganska så lång bana.

 Vi klappade de små nyfödda kaninungarna. Klättrade på hinderbanan, besteg det uppblåsbara berget. Hoppade på trampolinerna, utmanade varandra i femkamp, mm mm. Det var bara att följa med.

 Vår 8 åring och 6 åring prövade också på sandmålning.
Man köper en bild i receptionen för 60 :-. Den tar man sen med sig till målarrummet. Där får man hjälp av personal från barnens gård.
 Det blev väldigt fint. Ett roligt minne att ha med sig hem. Åttaåringen tyckte att det fanns lite för lite bilder anpassade för killar i hans ålder att välja på. Men hittade tillslut en, lite för svår, pirat att sanda på.

Barnen avslutade med att åka med traktorn i hölasset ut i kohagen.
De var höiga men lyckliga när de kom därifrån.

 När vi skulle åka där ifrån, nästan 7 timmar senare, så ville barnen fortfarande inte åka hem.

Det om något ger Barnens Gård ett mycket gott betyg.

 

Våra omdömen

Mamma Ylva: uppskattade att bara få strosa runt, ta det lugnt och umgås med familjen. Ett och annat hopp på trampolinen uppskattades också.

 

Pappa Robban var den som fick pröva alla vattenaktiviteterna. Vilket han uppskattade. Och att barnen höll sams hela dagen.

 

Tiger 11 år som är på åldersmässig gräns för att uppskatta detta. Gillade vattenlandet och allt som gick att klättra på. Även turen i hölasset ut i kohagen var en upplevelse. Och att tävla i femkampen.

 

Leonard 8 år: Gillade det mesta. Elbilarna framförallt och badlandet.

 

Luna 6 år: Gillade hästarna och elbilarna bäst. Och de nyfödda kaninungarna förståss.

 

Vega 7 månader: Gillade nog mest att mamma och pappa var lugna och slapp tjata på syskonen en hel dag.

 

Maten: Var absolut god. Man kunde önska att det fanns billigare barnalternativ. Glass och kaka utbudet var inget att klaga på. Och kaffe för 20:- för hela dagen är en riktigt bra grej.

 

Badet: Banvakter var ett plus. Ganska trångt soliga dagar. Ett större område med gräs skulle behövas. Att önska vore att barnpoolen var för sig och inte intill den 1,20m djupa delen. Vattenrutschbanorna är toppen. I helhet bra betyg

 

Personalen: Många unga sommarjobbare i högstadieålder. Skötte sig bra och var vänliga. Inget att klaga på där heller.

 

Övriga området: Känns fräscht och rent. Välskött område. Skönt att bara strosa runt på.

Vi hade en lång, men skön och givande dag.
Vi kommer garanterat tillbaka!
I alla fall med de två minsta

 

/Hälsningar från Familjen Stenqvist

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se