Testfamilj på Astrid Lindgrens Värld 2013
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Astrid Lindgrens Värld 2013

(sverige, småland, vimmerby, Astrid Lindgrens Värld)

ALV

ALV

ALV

Näst sista helgen i augusti packade vi in oss i bilen för en kortare semester till Astrid Lindgrens Värld. Vi har tre barn 1, 9 och 10 år gamla. Vi hade turen med oss i våras och vann ett testfamiljsuppdrag från barnsemester. Åhh som vi hade längtat att få komma iväg och nu var det äntligen dags. Vi hade packat fika och lite lättare lunch. Eftersom vi inte har så lång resa (15 mil) så sträckkörde vi till Vimmerby. Kom fram precis lagom till de öppnade. Tog en snabbfika på parkeringen för att sedan gå in i sagorna värld. Igen kö och lagom med folk. En fin lagom varm sensommardag. Vi började med att åka Saltkråkan. En resa i världen Saltkråkan som varmt kan rekommenderas. Kom på mig själv att jag nog tycker att Saltkråkan och dess karaktärer är en stark favorit nu i vuxen ålder. Därefter strosade vi lugn genom parken och stannade till hos Karlsson på taket, Nils Karlsson pyssling - åhh så häftigt det var inne i huset hos Nils. Man kände sig verkligen som en pyssling. Efter en stund stannade vi vid ett mysigt rastställe med bord och intog våran medhavda lunch. I närheten fanns också en restaurang så vi kunde värma lillemans barnmat. Efter maten somnade lilleman och det var nu dags för den stora Emilföreställningen. Och vilken föreställning. Så duktiga och proffsiga skådespelare och inte långtråkigt på något vis. Uppskattat av både stora och små. Efter teatern var alla glassugna så det fick det bli. Sedan fortsatte vi förbi Rasmus på luffen, Pippi, Lilla staden och Bullerbyn, Törnrosdalen för att till slut komma fram till Ronja - dagens höjdpunkt. Även där var det teater, das och sång - mycket imponerande. Efter detta var familjen mycket nöjd och trött. Vi sa att detta måste vi göra om men då vara två dagar för att hinna njuta ordentligt av allt som finns. Vi hann inte se hälften på en dag. Om vi inte hade haft mat med oss så fanns det absolut ett stort utbud av detta. Finna och många toaletter var det också. Hittar faktiskt inget som vi var missnöjda med.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se