Annons
Reseberättelse:

Tropikariet i Helsingborg; en pärla med utvecklingspotential!

(Sverige, Skåne, Helsingborg, Tropikariet i Helsingborg)

Doktorsfiskar

Doktorsfiskar in action

Hajrevet

Tropikariet i Helsingborg är en mycket trevlig halvdagsutflykt för alla i familjen. Det är bra skyltat och lätt att hitta hit. Själva byggnaden ger ett ruffigt intryck men man ska inte döma hunden efter håren sägs det ju. Detta är en liten pärla med stor utvecklingspotential.     

I vår familj, bestående av en 6-åring, två 4-åringar, mamma och pappa sätter vi stort värde på god service och trevlig personal vilket infriades med råge. Redan vid entren möttes vi av en trevlig och välkomnande dam.

Vårt besök började med ett besök i cafeterian. Här fanns det lite av varje till vettiga priser. Yoggi och tunnbrödsmacka förpackat med en liten leksak var perfekt som mellanmål och mycket uppskattat av barnen. Under tiden tittade vi på och skrattade åt surikaternas framfart vilka har sitt boställe i anslutning till cafeterian.

Våra barn hade sett framemot att se hajar så alla rusade ner till det otroligt vackra akvariet på nedervåningen så snart sista tuggan slunkit ner. Här var det lätt att drömma sig bort till varmare breddgrader. Ett mycket, mycket stort plus till att det cirkulerade kunnig personal som gärna informerade och visade barnen på ett sätt som ändå inte var påträngande. Den absolut största succen blev dock klappdammarna och speciellt de så kallade doktorsfiskarna. Barnen hade mycket svårt att slita sig härifrån. Personal fanns till hands för att visa och berätta.

En annan höjdpunkt var lemurerna på avdelning ”Madagaskar”. Har man möjlighet att närvara vid matningen tycker jag att man ska ta chansen. Barnen fick med skräckblandad förtjusning uppleva hur lemurerna klättrade runt bland och på besökarna medan djurvårdaren berättade lite om dessa fascinerande djur.

Vidare fanns det en liten utgrävning där man själv kunde gräva fram ”äkta” dinosaurieskelett.  Detta tyckte 6-åringen var väldigt spännande medan småbrorsorna inte var lika imponerade.

När barnen fick lite mycket spring i benen fanns en trevligt liten avdelning, Kunskapshörnan, där man kunde undersöka vilket djur man kunde hoppa lika långt som, vilket djur man var lika lång som osv.

Avdelningarna är mycket trevligt uppbyggda med stigar och broar bland springande och hoppande djur. Miljön är mycket verklighetstrogen. I avdelningen ”Regnskogsnatt” fanns fritt flygande hundar som överraskade i mörkret vilket fick en och annan att studsa till. Krokodilerna på Afrika-avdelningen var inte så imponerande trots att det mycket fiffigt placerats en glasbur inne hos dem dit barnen kunde ta sig för att komma dem närmre.

Besöket avslutades med Shoppen som hade ett överflöd av olika prylar i varierande prisklasser. Ett plus är just att det fanns något för alla plånböcker.

För att känna att man fått valuta för pengarna är vårt tips att ta sig tid att besöka de olika avdelningarna många gånger och missa inte lemur-matningen! Det passar som sagt alla i familjen och är en lagom utflykt för en halv dag.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se