Astrid Lindgrens värld
Annons
Reseberättelse:

Astrid Lindgrens värld

(Sverige, Småland, Vimmerby, Astrid Lindgrens värld)

Karlsson på taket

Nya Katthult med gott om plats

Den här "världen" måste upplevas och är svår att beskrivas!!!
Vi började dagen när parken öppnade. Vi tog hem ALVs egen app som gjorde det enkelt att hitta i parken. Sen var det bara att fundera ut en bra rutt i parken!
Vår första anhalt var Pippis hus... vilket barn vill inte se Pippi, hennes hus, hennes båt och Lilla gubben! En tur ut till söderhavsön passade bra på vägen därifrån. Showen är väldigt väl anpassad för mindre barn och det fanns plats för alla att sitta!
Vi gick vidare till Törnrosdalen, Katthult, Saltkråkan och Karlsson på takets värld!
Hela ALV är väldigt genomtänkt. Toaletter och kiosker finns överallt. Showerna är korta och i pauserna får man träffa skådespelarna som är väldigt proffsiga och duktiga.
Våra barn är 3 och 5 år och vissa shower ex. Bröderna Lejonhjärta är för lite äldre barn så jag kan mycket väl tänka mig att parken passar för barn upp till ca 12 år!
En dag på ALV är för lite. Det behövs minst två dagar för att uppleva parken. Första dagen kan man gå runt och titta, leka i husen och andra dagen mer fokusera på de teatrar man vill se!
Vi bodde i stugbyn och det var jättebra stugor som var lagom stora och genomtänkta med en liten lekplats vid varje "cirkel" av stugor.

Vi kommer med all säkerhet åka tillbaka nästa år. Man får väldigt mycket för pengarna!!!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se