Givskud - ett riktigt bra zoo, värt att besöka
Annons
Reseberättelse:

Givskud - ett riktigt bra zoo, värt att besöka

(Danmark, Givskud Zoo)

Jag gillar egentligen inte djurparker. Har alltid tyckt att djuren ser så ledsna ut och har det trångt. Så mina förväntningar var inte så höga när vi styrde mot Givskud. Jag hade ändå hunnit bli lite nyfiken för när jag berättade för Line som jobbade på hotellet så sken hon upp och berättade att de var där igår och oj, har ni bara en halvdag där..

Du går både till fots och åker i bilen vilket var en bra lösning och gjorde det lättare även för små kortare ben.

Vi började med en safari till fots. Sen satte vi oss i bilen för att åka runt bland Bisonoxar, springbockar, giraffer, gnuer, bufflar och mycket mer. Safariområdena som var avsedda för bil var indelade på olika världsdelar.

Givskud är en stor park med generösa ytor för djuren. Vi kom väldigt nära djuren, det var en speciell känsla att sitta 2 meter ifrån en stor Lejonhanne som gapade så stort så man såg hans frukost. Härligt att inte bara se ett lejon utan tretton. Till fots på stigen kom en apa gåendes mot oss. Tittade vi till vänster kom lemurers hoppandes.

Det fanns mycket – för alla. Många djur att se på, parker att leka i även för större barn. En park var full av klätterställningar, en annan med hoppmattor. En inhägnad var för mindre barn med rutschkanor, gungor, sandlåda och det utrymmet delads med getter som barnen kunde klappa på.

Vi fikade på övervåningen i en dubbeldäckare till barnens stora förtjusning. Du kan köpa fika eller ta med själv, så även med lunchen. Vi valde att äta en middagsbuffe som var god men tyvärr tyckte alla flugor på zoo:et det också.

Det finns ett safaritåg som man kan åka men det var tyvärr stängt när vi var där.

Barnen tyckte det var spännande att se så många djur på nära håll, det enda som de tyckte var lite otäckt var att det låg en halväten häst inne hos lejonen, vi försökte förklara att det är så det fungerar i naturen men de tyckte väldigt synd om den där hästen…

Jag har aldrig varit på ett så välordnat zoo eller sett så många djur som såg ut ha det bra. Jag kan verkligen rekommendera ett besök – men se till att ni har gott om tid på er för det är mycket att se och upptäcka.

 

 


Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se