Roligt för alla på Leksaks- och spårvägsmuseet
Annons
Reseberättelse:

Roligt för alla på Leksaks- och spårvägsmuseet

(Sverige, Uppland, Stockholm, Museum)

Vi åkte till Söders höjder i Stockholm en fin dag i somras för att gå på Spårvägs- och leksaksmuseet. Sällskapet bestod av två vuxna och tre barn i åldrarna 7, 10 och 12 år.
Eftersom vi hade turen att vinna biljetterna kan jag inte säga hur mycket dom kostade men tror det var ganska billigt. Väl i kassan fick man skriva upp sig och få en tid att åka det lilla tåget som gick igenom lokalerna, det kostade 10:-/person och det ville våra barn naturligtvis åka med på!

I biljettavgiften ingick både spårvägsmuseet och leksaksmuseet som låg alldeles intill varandra i samma byggnad.

Spårvägsmuseet bestod av gamla SL-tåg och tunnelbanetåg som funnits i Stockholm genom åren. Upplägget var som i dom flesta museum: man fick kliva in i en del utställningssaker och andra fick man titta på. Filmer om hur tunnelbanan byggdes och hur spårvägarna i Stockholm kom till visades på olika ställen.


Ett ställe att fika på fanns också i mitten av lokalen, med humana priser.


Alla i familjen uppskattade denna attraktion, det var mycket att titta på och göra och det lilla tåget var en rolig twist på det hela.



Leksaksmuseet var också mycket uppskattat både av stora som små, leksaker och samlingar från dåtid och nutid var uppställda i montrar och det tog tid att titta på allt. En clownföreställning mot en liten avgift kunde man också titta på men vi hoppade över den.


Kort sagt kan jag varmt rekommendera detta ställe som tyvärr måste flytta inom snar framtid, protestlistor låg framme att skriva på om man ville.




Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se