Stockholm och Sverige från ett amerikans perspektiv!
Annons
Reseberättelse:

Stockholm och Sverige från ett amerikans perspektiv!

(Sverige, Stockholm, Skansen, Kolmården, Junibacken, Stockholm slott, Drottningholm slott, ICA MAXI, Gamla Stan IKEA)

Äntligen kom dagen som jag har väntat på i 15 år. Min bästa vän Betsy från Ohio USA skulle komma till mig och min familj i Stockholm. Betsy och jag lärde känna varandra under mitt utbytesår i USA och blev väldigt nära vänner och vi är så än i dag. Jag har varit och hälsat på ett par gånger i USA men så fort Betsy skulle komma till mig har det hänt något som satt käppar i hjulet för dem.
 
 I Juni 2006 stod jag och min man Staffan på Arlanda flyggplats och bara väntade på att Betsy hennes man JT och barnen Faith 4 år och Noha 1 år skulle komma igenom passkontrollen.
 
Vi hade via mail planerat deras tid hos oss och gett förslag på saker vi ville visa dem. Hur mycket kan man hinna med 4 vuxna och 4 barn. Detta var Betys och JT s första resa utanför USAs gränser och bara det var väldigt stort för dem.
 
Som en mycket hård reseledare och organisatör satte jag igång att se till att de hamnade i Rätt tids zon redan samma dag. De fick sova 3 timmar för att komma in i vår tids zon. Efter det skulle de få se Emil och Simons förskola. Emil och Faith skiljer det 22 dagar på och de har fått följa varandra genom mail och bilder. Dessa två omfamnar varandra på förskolans gård och börjar prata på om allt som ska göras tillsammans  var och en på sitt språk samtidigt stannar de upp och bara tittar på varandra och skrattar.... Än idag blir jag helt varm i hjärtat. Deras vänskap blev stark utan ett gemensamt språk!
 
Samma kväll som de kom tog vi med alla in på grannens studentskiva.. Något annorlunda men väldigt intressant var responsen på den.
 
Dag två skulle vi Till Skansen.. Familjen Trouten har aldrig åkt komunalt! Det blev både Tunnelbana.. Skärgårdsfärjan och Buss. Skansen visade sig från sin underbaraste sida och plus i kanten var att det vara Pippi dagen! Pippi har vi ju intruducerat under Faiths uppväxt så henne kände hon ju till. Hon fick även sitta i en Svensk ambulans ! Betsy och JT hade väldigt ont i sina fötter efter denna dagen då det blev en hel del promenerande något som mina vänner inte gjort för mycket...
 
Att resa med barn sätter alla sorters förhållande på prov, vänskap och äktenskap. Faith fick någon form av magsjuka och i samband med det bestämde hon sig att svensk mat var inte god! Vad gör man?? Tack och lov för svensk sjukvårdsupplysning! Det löst sig till slut men Faith har än i dag inte rört ris för det är medicin i Sverige!
 
Vi åkte ner till Kolmårdensdjurpark för att träffa min Syster och hennes familj på Vildmarks Hotelet. Vi upplevde djurparken och hade en skön kväll på hotelet och Betsy och min syster Christin fick äntligen träffas. Kolmården fick även de klart godkänt från Familjen Trouten. Bamses värld gillade de yngsta
 
Att åka till ICA Maxi i Haningen visade sig vara en av deras större upplevelser.... Att se deras blickar när de ser alla själskannings maniker. Betsy tog genast upp kameran detta var hon tvungen att visa hemma. De njöt av vårt utbud på färska grönsaker , bröd , ostar och kött.
 
Vi fick det stora nöjet att fira midsommar tillsammans. Betsy och jag var ute och plockade Lupiner och en massa andra blommer till vår stång, Betsy frågade gång på gång om detta var lagligt och jag försäkrade henne om allemansrätten. Sill och snapps fick betyg glad att jag provat men skulle inte köpa det själv.
 
Slotten vara bara något vi var tvungna att visa dem och de var glada att ha sett dem men hade svårt att relatera till historian.
 
Junibacken och teatern med Pippi som jag satt och tolkade till Faith fick stort plus i kanten från hela familjen. Sagotåget älskade Faith och hon har berättat om det hemma!
 
Två veckor bara flög förbi men det som vi alla njöt mest av var att få göra vanlig familje saker tillsammans. Handla på Maxi åka till IKEA laga mat tillsammans och ha sjuka barn. Vi lever i två skilda världsdelar med väldigt lika förutsättningar men ändå så olika liv! Vi fick två veckor tillsammans som vi alla 8 lever på och njuter av våra minen.
 
När Betsy och JT kom tillbaka till USA fick vi reda på att hans cancer tumörer fortsätter att växa och framtiden är oviss, men deras lycka är att de fått uppleva Svergei tillsammans.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se