Testfamilj Holiday Club Åre
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Holiday Club Åre

(Sverige, Åre, Holiday Club Åre)

Utebassäng

Holiday Club Åre

Viloplats mot Åresjön

    Holiday Club Åre ligger oerhört vackert med utsikt över Åresjön på ena sidan och Åreskutan på andra. Jämtlandsvädret var inte det allt bästa och vi möttes av både snö, regn, snålblåst och sol. Vi fick ett stort rum med balkong och utsikt mot Åresjön. Rummet har en dubbelsäng och en bäddsoffa och kan skärmas av med ett draperi om någon vill lägga sig tidigare. Bäddsoffan är dock både oskön att ligga i och låter så fort du rör dig. Möjlighet finns att hyra PS3-spel och låna handkontroller i receptionen. Bor man på hotellet så ingår även äventyrsbadet 10-20 samt gymet. I vårat besök ingick även Saunaworld. Äventyrsbadet är relativt litet men fint utformat. Där finns förutom äventyrsdelen, en vattenrutschbana, en bassäng för dem som vill simma längder, möjlighet att bada ute, två bubbelpooler, en bäbispöl och en liten bassäng för små barn med en liten rutschkana.   Miljön är tilltalande med runstenar, konstgjorda björkar och granar samt med stor panoramafönster ut mot Åresjön. Längs fönstren kan du slänga upp fötterna på vilstolar om du tröttnat på att bada men vill hålla uppsikt över barnen.  Vi tröttnade efter 1,5 h på att simma runt i äventyrsdelen Bubbelpoolerna ville aldrig starta när vi var där och det blev bara 2 rundor i vattenrutschkanan. Fördelen med att bo på hotellet är dock att du kan gå ner och bada när du vill mellan 10-20.   Saunaworlden var en besvikelse och jag är glad att vi inte fick betala extra för den. Den bestod bland annat av bastu med 60, 70 och 80 grader varav två inte var påsatta, ångbastu samt diverse iskalla duschar och bad. Här skulle nog behövts en instruktion för hur man skulle gå tillväga för att få ut något av de 120:- det normalt kostade, framför allt som ingen av oss är några bastufantaster.  På hotellet kan du spela minigolf eller bowling, boka spabehandling till Årepriser. ( =dyrt) Här finns även mat, fika och bar. Som helhet kan jag rekommendera Holiday Club Åre då rummen är trevliga och tillgängligheten till badet finns för badtokiga.  Vi som testade Holiday Club är en familj med två barn med åldrarna 8 och 12. Vi tycker att Holiday Club passar alla åldrar.  

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se