Testfamilj: Fårup Sommerland
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj: Fårup Sommerland

(Danmark, Fårup Sommerland)

Pindsvinet

Studsmattor

Vattenland

En söndag i början på juni, begav vi oss iväg till Fårup Sommerland. Vi var 3 vuxna och 2 barn (3 och 8 år gamla). Nöjesparken ligger mitt i skogen och är väldigt välskött med en mycket trevlig och hjälpsam personal. Där finns något för alla ålderskategorier. Berg- och dalbanor, karuseller, olika typer av båtar (trampbåtar, kanoter etc), ponnyridning, skyttebana, studsmattor, klätterställningar, hinderbana, 4D-bio, ett separat vattenland etc. Det finns så mycket att göra att man ej hinner med allt på en dag. Inträdet kostar 265 danska kronor och ger dig tillträde till hela nöjesparken + vattenlandet. Nästadagsbiljett för 150 danska kronor finns att köpa i informationen. Man måste dock vara uppmärksam på att tivolit ej har öppet alla veckans dagar, så en titt på öppettider samt väderprognosen är att rekommendera. Vi köpte en nästadagsbiljett och gick även på onsdagen. Då var det betydligt mindre människor än på söndagen, vilket gjorde att man i de flesta attraktionerna kunde sitta kvar och åka extraturer utan att behöva gå ut och in igen.

Längdgränserna för de olika attraktionerna är generösa i förhållande till de svenska. Är man bara 90cm, kan man åka en del lite mer "läskiga saker" tillsammans med en vuxen. Min dotter som precis fyllt 3 uppskattade mest Pindsvinet (som Gröna Lunds Nyckelpiga) och studsmattorna, medan systerdottern som är 8 år tyckte bäst om berg- och dalbanorna Lynet och Orkanen. Lynet är en berg- och dalbana där man skjuts iväg i början (från 0-80km/h på 2 sek). Orkanen är en berg-och dalbana, där man åker ner i en tunnel under vattnet. 

Det finns en del restauranger inne på området, där man kan köpa korv, hamburgare, pizza och pasta. Men det bästa är att ta med sig egen mat, då det finns en stor grillplats med bänkar och bord mitt i parken med stora Webergrillar. Bredvid denna finns en stor lekplats, där barnen kan leka i väntan på att maten blir klar. 

Vi ser framemot nästa sommar med ett nytt besök på Fårup Sommerland. Då är 3-åringen tillräckligt lång för att åka Orkanen...

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se