Snurrigt, blött och underbart
Annons
Reseberättelse:

Snurrigt, blött och underbart

(Sverige, Göteborg, Liseberg)

På väg upp i Lisebergsbanan

Snurrigt

Slänggungan

Sonen (9½år) och jag tog tåget från Malmö till Göteborg, snabbt och smidigt gick det. Sedan spårvagn till Liseberg. Efter att ha låst in väskan bestämde vi oss för att börja dagen med radiobilarna. Underbart att få lov att köra runt hur som helst och krocka. Efter några omgångar förflyttade vi oss till Lisebergsbanan. Kittlade underbart i magen. Lite mat intog vi på ett av alla ställen som finns där. Skönt att kunna välja på allt från pannkakor/plättar/korv till köttbit. När blodsockret stigit igen tog vi oss an Kollorado. Lite blöta men inte superdränkta så på det igen och igen.

Vi spelade några roliga spel, kastade basketbollar, sköt ankor och annat sen väntade flumride och radiobilar igen. Vi tillbringade hela dagen (från lunch till i stort sett stägningsdags) med att ha superkul. Bra dag, ganska mycket sol, lite åska, inget regn och lagom med folk. Aldrig mer än 15 minuters kö på de karuseller vi åkte, max 30 min på övriga enl. infotavlorna.

När vi på kvällen var helt slut av allt vi gjort var det skönt att bara gå tvärs över gatan och tillbringa natten på Gothia Towers hotell. Vi sov underbart gott och det blev nog en och annan dröm om karuseller. Dagen efter vakande vi till en ganska blå himmel igen. Vad skulle vi göra? Universeum? Rundtur i Göteborg? Paddan? Något museum?

Sonen fick fritt välja och efter ett tags funderande blev det ytterligare en dag på Liseberg. Så vi gjorde oss i ordning, checkade ut och begav oss åter in till de gröna Kaninerna. Lika underbart denna dag, vi testade lekplatsen i Kaninlandet, några andra karuseller än dagen innan men mycket var samma aktiviteter men vad spelade det för roll? Vi hade kul och njöt, båda var trötta men glada när det var dags att hämta ut väskan och bege sig till stationen för att ta tåget hem mot Malmö igen. Trötta var vi när vi kom hem men nöjda.

Idag känns kroppen mör efter alla krockar i radiobilarna, kläderna är fortfarande inte helt torra efter flumride och kolleradoturerna, magen snurrar fortfarande efter alla de andra karusellerna men det är bara härligt. Vi återkommer gärna till Liseberg för det är så fint och det är så många underbara karuseller.  (vissa bilder är från tidigare besök så det kan se annorlunda ut runt omkring men de karusellerna finns kvar)

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se