Testfamilj Maserhallen & Aqua Nova
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Maserhallen & Aqua Nova

(Sverige, Borlänge, Äventyrsbad)

Hopptornen

Barnens paradis piratpoolen

Del av restaurangmenyn

Vi blev utvalda som testfamilj till Maserhallen & Aqua Nova och gjorde nyss vårt första, men inte sista, besök i äventyrsbadet i Borlänge.

Vi är två vuxna och två barn, 2 år och 4 år gamla.

Det är lätt att hitta till Maserhallen som ligger nära kupolens köpcentrum. Parkeringsplatser är också lätt att hitta då det finns gott om parkeringsplatser utanför. Vi åkte dit med husvagn på släp och hittade bra parkeringsplatser.

Entrén är stor och rymlig och hela badhuset är till stor del handikappanpassat och passar därför bra att besöka både med rullstol och barnvagn. Det finns hissar, breda uppningar och korridorer, inga trösklar och ramper. Kan däremot inte minnas om det fanns elektriskadörröppnare eller ej.

Dusch- och omklädningsrummen var fräscha och rena. Här fanns skåp med bra utrymmen i, speglar, uttag för hårtork, duschar i olika höjder som passar både stora och små badsugna. Toaletter fanns ett flertal och i anslutning till duscharna så kunde man gå in och njuta av en bastu. En nackdel med duscharna vara att det bara fanns en enda handdusch och den blev det kö på då många barn ville skölja ur shampot ur håret. Till omklädninsrummet behöver man ha med egna lås (vilket vi hade) och har man glömt så finns det att köpa i receptionen utanför.

Direkt när man kom ut från omklädningsrummen så fanns det en stor längdpool där man kunde hoppa trampolin eller testa hopptornen. Här ville inte våra barn vara så denna skippade vi att prova.
I närheten fanns också en varm barnpool. Vi hann inte bada speciellt länge innan de meddelade att poolen skulle utrymmas för att det var hyrd av simskolan. Detta tyckte vi att de borde ha informerat om någonstans så att de övriga gästerna visst när man kunde använda poolen och när den var abbonerad. Vi hade väntat med denna pool till på slutet för att kunna värma oss lite men nu fick vi tyvärr inte vara speciellt länge i denna.

I den del av badhuset som kräven passertag (fick den i entrén) testade vi precis allt som gick att testa.
Ingen av våra barn hade uppnått minimiålern för att få åka någon av de tre stora rutschkanorna ( en var från 7år och de andra två rutschkanorna var från 10år) så vi vuxna fick glädje av vårt barnasinne och rutchade för fullt.
Vi tycket att rutschkanorna var jätteroliga! Speciellt "black hole" som vara en svängig rutschkana som spenderades mestadels i mörker men också till discomusik och till lysande stjärnhimmel bitvis.
"Magic Eye" var en extra bred täckt rutschkana som man kunde välja att åka nerför i en badring, här fanns gott om utrymme att snurra runt på färden ner.
Den brantaste vattenrutschkanan, "3 ´G", fick min man åka själv. "Den stupade rakt ner och man fick vatten överallt" var hans ord. Denna ska man åka om man vill ha en rejäl adrenalinkick och vattendusch. Alla tre rutschkanor landar i en egen vattenränna, mycket uppskattat istället för att flyga ut i en gemensam pool

För våra barn fanns små rutschkanor i den delen av badet som passar de lite yngre. Här är vattnet varmt och behagligt och inte alls speciellt djupt. Här finns piratskepp och låtsaspirater, palmer, sprutande valar och papegojor. Här finns även en vattenfall som gömmer en grottöppning. Därinne gömde sig vår minsta glatt. Vår fyraåring är osäker på djupt vatten spenderade gärna mycket tid i  den fantasifulla barnpoolen.

Det fanns även en fors, vildforsen, med mycket strömmande vatten. Här måste man vara minst 10år för att få åka själv och det förstår jag. Jag som vuxen drogs under vattnet många gånger och fick kämpa rejält för att komma upp. Denna hamnar definitivt på min lista över saker jag gärna hoppar över att göra i framtiden.

En klätterväg med hala steg fanns också. Denna testade min man som ansåg att denna vänder sig till både erfarna och nyfikna "provapåare".
Med jämna mellanrum blinkade en lampa i "huvudpoolen" som talade om att nu var det dags för vågor. Det var både spännande och lite otäckt tyckte barnen. Jagoch mannen tog varsitt barn i famnen och skumpade runt.

En stor bubbelpool fanns i nära anslutning till småbarnspoolen. Denna var djupare än de bubbelpooler som jag tidigare provas, det gillas! Däremot gillade jag inte att flertalet satt med händerna under vattnet och tittade på småbarnen som lekte i piratpoolen brevid. Det kändes en aning olustigt!

Utomhus fanns en pool med en ström som förde en runt i ett lugnt tempo och i mitten fanns en sittdel. Här flöt vi runt med flytredskap som låg i poolen. Vi tyckte att det var kul att det var någon aktivitet i poolen utomhus, där är vi annars vana med en stilla pool. 

Vi åt på restaurangen i badhuset, hela familjen testade barnmenyn som räcker bra om man inte är alltför hungrig. Barnen beställde "simba" (3 pannkakor med sylt och grädde och dricka) och vi vuxna beställde "sjöjungfrun" (grillad korv men strips och dricka). 55kr/person fick vi betala och här fick vi bra service och maten snabbt. Pannkakorna och stripsen var otroligt goda!

Efter 5 timmars bad så somnade barnen fort i bilen på väg därifrån.

Vi kommer garanterat att återvända hit då barnen är tillräckligt gamla för att åka de stora vattenrutschkanorna.


Ett jätteroligt äventyrsbad! :)

 

 

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se