Testfamilj - Givskud Zoo
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj - Givskud Zoo

(Danmark, Givskud, Givskud Zoo)

Gos med dvärgzebu

Mysiga getter i klapphagen

I studsparken

Vi blev utvalda att vara testfamilj på Givskud Zoo i Danmark. Jag, min man, våra barn Elliot 7 år och Elvin 2 år och mormor och morfar.

Vi blev mycket positivt överraskade av parken. Man kan välja att åka bil, buss, tåg och att gå runt i parken eller en kombination av allt. Det finns 3 parkeringsplatser och vi parkerade vid den första där vi gick och tittade på elefanter och kameler. Sen tog vi bilen ut i safariparken där man bland annat fick se lama, buffel, giraffer och zebror.

Vi parkerade vid parkeringsplats 2 där man kunde gå en rundtur och se på dvärgflodhästar, apor och sist gorillor. Aporna var nog mest spännande då de sprang omkring fritt där man gick.

Från denna parkering utgick även safaritåget som vi provade. En rundtur på 20 minuter där man från tåget fick mata getter och åsnor samtidigt som föraren berättade lite om djuren. Mycket uppskattat av våra barn.

Därefter satte vi oss i bilen igen för att åka in i det som Givskud är mest känt för - lejonparken! Detta var dock en besvikelse för oss då alla lejon låg gömda på ett ställe så vi såg dem knappt men andra kanske har mer tur att få se dem på nära håll.

Vi åkte sedan till tredje och sista parkeringsplatsen där vi åt lunch på ZoOasen. Där fanns buffé med massa olika rätter att välja på.

Här fanns också en hage med minihästar man kunde gå in i och en klapphage med getter. Getterna sprang glatt omkring bland oss människor och vår 2-åring ville aldrig komma ut härifrån.

Som avslutning fanns det stora lekparker och en hel park med massa studsmattor, vi fick slita våra barn härifrån när vi vuxna var trötta efter en heldag i parken.

Totalt sett en toppendag i en park med jättefina miljöer för djuren där de verkar trivas kanon!

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se