En fin dag på Astrid Lindgrens värld
Annons
Reseberättelse:

En fin dag på Astrid Lindgrens värld

(Sverige, Vimmerby, Astrid Lindgrens Värld)

Villa villekulla

Skalle-Per

Prussiluskan, Fru Pruselius

Vår familj består av fem personer, två vuxna och tre barn. Barnen är tre, åtta och elva år gamla.

Vi anländer till parken när de öppnar, det är köer in till parkeringen. Man betalar 40Kr i parkeringsavgift och de har bra erfarenhet hur de ska lotsa trafiken så det skapar minimalt med köer.

När vi packat ur oss själva och all packning ur bilen så ska detta tas med in där man ska köpa biljetter. Till själva biljettköpet är köerna inte så farliga, det är lite mer kö till själva insläppet. Observera det är olika köer om man har vagn eller inte.

Väl inne så hyr vi en skrinda för 20Kr så vi ska slippa bära på all utrustning som vi har med oss. Vi har valt att ha med oss mat så vi har en kylväska med oss som skulle bli väldigt otymplig att kånka på en hel dag. Skrindorna tar nog slut snabbt så man kan nog inte räkna med att en dag som när vi var där så tar de slut snabbt.

När vi fått ordning på allting så beslutar vi oss för att åka den lilla turen på Saltkråkan. Trots att vi är tidiga så är det köer. Vi köar säkert 20-30min innan det är vår tur att åka runt. En riktigt supermysig tur att åka som barnen gillade. Tänk på att det är mkt mörker (becksvart) så har ni barn som är lite känsliga så åk inte.

Vi besökte Emil i Katthult och tittade på en föreställning de hade, mycket uppskattat av hela familjen.   I Villa Villekulla träffade vi Pippi, pippis pappa samt några sjörövare. Barnen tittade i Pippis hus och trädgård. Mattisborgen var uppskattad av tjejerna som är lite äldre.

Mycket härliga grönområden att ha picknick i, eller att bara sätta sig i gräset och vila benen en stund. Finns en del bänkar med bord att sitta vid här och där, men där var det svårt att få plats, så filt är att rekommendera. Även lekplatser och annat som barnen kunde roa sig vid fanns det gott om. Var man sugen på kaffe, glass, mat eller annat fika så fanns det små kiosker med täta mellanrum. Toaletterna var också utspridda här och där, mycket fräscha. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se