Testfamilj på Sommarland Själland
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Sommarland Själland

(Danmark, Själland, Sommarland Själland)

Stora lekplatsen

Djungelbanan

Minibilarna

Vi besökte under en heldag Sommarland Själland på en måndag i slutet av juli tillsammans med vår dotter på 2 och sonen på 4 år.

Det var enkelt att hitta dit med fina motorvägar och redan när du kör in med bilen betalar du och parkerar inne på området. Detta innebar att man hade fri tillgång till bilen där man kunde förvara kläder och mat utan problem. Det fanns skrindor att hyra och det fanns vaktservice för egna vagnar om man inte ville lämna dessa obevakade i parken. Hundar var välkomna inne på området, kopplade. Alla åkturer inne på området var gratis när man väl betalat entré och överallt kunde de ta emot kort i moderna terminaler.

Parken var väldigt ren, papperskorgar överallt. Den var väl omhändertagen även om flera attraktioner hade många år på nacken. Det var en ren fröjd att vara där som barnfamilj med många picknickplatser, öppna ytor och väldigt anpassat för barn. Många områden med skugga och även i tysta områden där man kunde se barn sovandes på filtar på gräsmattor. Många större sällskap fanns det och det var lätt att inse att även detta skulle vara passande. Det enda vi kunde anmärka på var att det inte var några hinder framför vattendrag och sjöar om något barn vill springa ner dit plötsligt. Eftersom det är Danmark serverades alkohol överallt, även i dryckesautomater...

Vi kommer besöka Sommarland Själland igen framöver men då även stanna över minst en natt, då det fanns mycket mer att göra och även passa på att vara på badlandet under de varma timmarna på dagen. Det ligger en stugby i utkanten av området som hade väldigt förmånliga priser.

På sonens önskemål började vi besöket med att åka ett långsamtgående tåg som sträcker sig runt området där man fick se många olika delar, turen tog en kvart och detta gjorde det lätt för oss att förstå hur området såg ut och vad vi ville besöka.

Turen gick sedan till djungelområdet där det fanns dels flotturen Amazonas och dels ett djungelspår i skogen. Flotturen var bra anpassad för barn, även om det var spännande blev det aldrig skrämmande och trots att det sprutade vatten blev man aldrig träffad. Djungelspåret var väldigt välgjort och långt och passar både äldre och yngre, våra barn var lite väl små men det fanns alltid möjlighet att gå förbi hinder och ta genvägar. Även för vuxna var djungelspåret uppskattat.

Efteråt tog vi en tur med dubbelgocart där man som vuxen kan köra tillsammans med sitt barn i en större gocart. Det fanns bara två sådana bilar men åkturen var väldigt kort så den lilla kö som fanns gick snabbt. Sonen uppskattade inte att det gick fort, trots att han brukar uppskatta sådant. På banan blandas vanliga gocarts med dubbelgocarts, men kvaliteten på bilarna och banan är inte hög alls trots att dessa var nya för året.

Vi åkte "det löse hjul" där mindre barn även kan åka med vuxna med hjälp av ett extrasäte framför den vuxna. Det liknar radiobilar fast med mer snurr och var otroligt roligt för både vuxen och medföljande barn då han själv kunde köra det märkliga snurrande hjulet. Väldigt bra attraktion.

Det fanns en hel cowboy-stad uppbyggd med både attraktioner, matställen, lekplatser och affärer. Detta området var mer anpassat för något äldre barn då guldvaskning och guldgrävning inte är intressant för småbarn, även attraktionerna var anpassade för lite äldre. En laserlabyrint som var lite läskig fanns där samt en attraktion som hette totempolen som var väldigt rolig för fyraåringen.

Ett område fanns där samtliga saker var anpassade för små barn med karuseller, tågbanor och bollhav. Här trivdes båda våra barn och åkte många saker om och om igen. De flesta saker kunde startas av vuxna och det fanns aldrig några köer, trots att vi var där under högsäsong. En minibergbana som hette vildbassen älskades av fyraåringen medans tvååringen tog fyra rundor i karusellen bredvid. I detta området kunde hela familjen göra olika saker men ändå vara samlade då allt låg tätt.

En annan populär åktur bland många barn och en av de få där det faktiskt bildades en kö var minibilarna, där barnen själva fick köra runt eldrivna bilar på små gator. Dock körde bilarna fast emellanåt men barnen löste oftast problemen själva genom att hoppa ut och dra lite.

Badlandet besökte vi inte alls, då vi inte kände att vi hann med det också under en och samma dag.

Runt om i hela parken fanns väldigt många vanliga lekplatser som var välbyggda och alla med olika teman. Den största fanns vid entrén med en gigantisk klätterställning med många rutschkanor och flera olika typer av gungor. Även som förälder fick man plats att leka på denna större. Generellt sett fanns allt man kan tänka sig att leka med runt parken, allt från sandlådor till studsmattor och bollhav.

Höghöjdsbanan fick sonen gå tillsammans med en vuxen, men det behövs nog mer mod och något mer längd än vad han kunde komma med för att klättra runt på snören tio meter upp i luften. Vi kom upp och gick några balansgångar men det var lite svårt när långa snören skulle fångas.

Vi rekommenderar varmt Sommarland Själland för barnfamiljer med barn ända upp till yngre tonåren, det var en ren fröjd att vara där och är antagligen ännu roligare i större grupper där barnen själva kan ta hand om varandra. Det tog bara 1½ timma från Helsingör och 1 timma från Köpenhamn och var väldigt prisvärt. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se