Vilda western!
Annons
Reseberättelse:

Vilda western!

(Sverige, Hillerstorp, High Chaparral)

guldvaskning

Vi blir rånade!

Hjulångaren

Vi fick chansen att åka till High Chaparral som testfamilj. Vår familj består förutom oss föräldrar av en kille på 9 år och en tjej på 11 år. Sonen var eld och lågor inför att äntligen få besöka vilda västern medan dottern var aningens skeptisk.

Min man hade varit på High Chaparral när han var liten och älskade det. Men eftersom stället har en del år på nacken så var vi lite fundersamma till hur fräscht det skulle vara numera. Att vi dessutom åkte en dag mitt i juli gjorde oss även  fundersamma över hur mycket folk vi skulle trängas med.

Men när vi kom dit ändrades våra farhågor snabbt. Hela High Chaparral  är väldigt stort och sväljer mycket folk. Vi upplevde inte att det var några långa köer någonstans, och att det skulle vara gammalt och slitet stämde inte alls. Vi tyckte att det var mycket fräscht och väl bibehållet. Personalen var jättegullig och hjälpsam. Alla var klädda i tidstypiska kläder vilket gjorde allt verklighetstroget.

 

Vi började dagen med att gå en sväng genom indianbyn och Buffalo city.  Vi tillbringade inte så mycket tid här, dels eftersom indianer inte lockar våra barn särskilt mycket och dels eftersom vi alla tyckte att Buffalo city var för de yngre barnen. Men vi var alla rörande överens om att hade de varit ca 4-6 år hade de älskat att få leka just här.

 

Ganska snart insåg vi att man kan inte vara på High Chaparral utan en knallpulver-pistol och vi hade glömt våra hemma. Så för en helt ok peng inhandlades det hattar och pistoler till barnen. Nu var vi redo!

 

Vi gick istället till tågperrongen och köpte en biljett till Old Mexico. Men ve och fasa, tåget blev rånat! 

Som tur var hade vi duktiga sheriffer med på tåget som såg till att bovarna inte fick med sig något stöldgods. Detta var en av dagens höjdpunkter.

Old Mexico gillade vi. Det var ett mysigt ställe med en jättebra lunchrestaurang. Barnen valde wraps och taccos! En riktig höjdare.

Medan vi åt, fick vi dessutom tillfälle att titta på en av dagens alla shower. Just i Old Mexico fick vi se ett skådespeleri med Zorro som en av huvudpersonerna. 

 

Vår dotter blev överlycklig när hon hittade stallet med alla fina hästar som även finns här. För en billig peng fick hon chansen att rida ut på långtur tillsammans med en annan grupp hästtokiga tjejer. För att få delta i detta var du tvungen att vara 12 år ( vilket hon fyller inom kort- och fick ok ändå) och ha ridit i minst 3 år.  Under tiden som hon var på tur, passade vi andra på att ta ångbåten ett varv runt  parken. Riktigt mysigt, och ett bra sätt att få överblick på.

 

När familjen var återsamlad igen, promenerade vi tillbaka och kikade på djuren, tex bisonoxarna,  som finns.  Alltid lika spännande oavsett ålder.  

Rätt som det var insåg vi att vi befann oss mitt i Lucky Luke showen. Festligt att det utspelar sig shower mitt i gatan, inte bara på en scen. Det visade sig att bröderna Dalton hade försök sno guld i guldvaskeriet, men tack vara Lucky Luke gick det inte. 

Då bestämde vi oss för att prova lyckan. Det gick bra och alla lyckades vaska ihop tillräckligt för att få en guldstjärna!

 

Man får inte missa wild west show! En riktigt spännande historia med mycket action och en hel del pangande. Tycker man att höga ljud är obehagligt skall man köpa sig ett par öronproppar i en av de närliggande butikerna innan showen börjar.

 

I utkanten av parken fanns även ett litet tivoli, vi gick igenom det för att kolla läget. Men vi tyckte inte att det riktigt var därför vi var på High Chaparral, och karusellerna var dessutom anpassade för mindre barn än våra.

 

Efter många timmars besök var vi alla ganska trötta men mycket nöjda! 

Det sista bägge barnen sa innan vi startade bilen var att ” hit vill vi åka tillbaka!”

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se