Testuppdrag på Balthazar Science center
Annons
Reseberättelse:

Testuppdrag på Balthazar Science center

(Sverige, Skövde, Balthazar Science center)

raketen skjuts iväg

bygg en väg för vattnet


En lördag i början av augusti besökte vi Balthazar sciene center. Våra barn är 12 och 9år och hade fullt upp att göra hela tiden. Det finns många olika saker att undersöka och testa både inne och ute på gården. Det är mycket vattenexperiment och olika konstruktioner som gör att man funderar på hur det kan fungera. Skovelhjul av plastmuggar, jättestora såpbubblor som man kan stå inne i och en vattentränna med luftsprutor som man kan testa sina egna båtar i. Det finns en fin verkstad där barnen kan bygga och skapa vad de vill, testa om det flyter i vattenrännan och sen ta med sig hem. Massor av olika material av skapa med. Här var våra barn länge och byggde båtar. Man kan också ta verktygskörkort vissa tider under dagen.

Det finns ett rum där man se hur ett hjärta fungerar och klättra in ett jättestort hjärta. Ett rum som handlar om rymden där det finns rymddräkter ratt klä ut sig i och filma mot en grön skärm och ett rum där man kan se hur polisen arbetar och lösa klurigheter. Personalen är trevlig, engagerad och hjälpsam. Det är ett ganska litet ställe men det finns mycket att göra och titta på och det är en trevlig, lite familjär stämning där. Vi tycker att våra barn är i lagom ålder för de flesta aktiviteterna men förskolebarn kan också ha jättekul här även om de inte förstår allt än. Även vi vuxna tyckte att det var roligt och intressant. Båda barnen tyckte att det var ett bra science center och hade många favoriter. Utemiljön varockså jättefin och inbjöd verkligen till att upptäcka. Varje förskolas eller skolas drömgård. De små elbilarna var kul även för större barn. Det finns shop och café också. Goda kakor. Vi ger tummen upp för Balthazar och kommer gärna tillbaka!

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se