Härlig heldag med hela familjen på Boda Borg
Annons
Reseberättelse:

Härlig heldag med hela familjen på Boda Borg

(Sverige, Oxelösund, Boda Borg Oxelösund)

Vår familj bestående av 2 vuxna och 3 barn i åldrarna 9, 11 och 13 år tillbringade en rolig och aktiv dag på Boda Borg!

Man bör boka i förväg på deras hemsida för att inte riskera att det är fullt när man kommer dit, 180:-/person, samt om man önskar äta lunch 85:-/vuxen, 75:-/barn.
När vi kom dit blev vi väl omhändertagna, mycket trevlig personal! Vi fick låna hänglås till skåp i omklädningsrummen, för ombyte till bekväma träningskläder och gympaskor rekommenderas varmt!

Vi blev utrustade med stämpelkort för de (i skrivande stund) 23 banorna - fler banor är på gång!

Det fanns 3 typer av banor: GRÖN - kluriga och tankekrävande

                                             RÖD - kluriga och lätt fysiska

                                             SVART - lite kluriga och mycket fysiska

Varje bana bestod av 1-3 rum, klarar man första delmomentet lyser en grön lampa som visar vägen till nästa rum. I banans sista rum finns en låda där man stämplar sitt kort, som bevis på att man klarat banan :-). 

De första banorna kändes helt obegripliga, så  vi sprang till "första hjälpen" - en bemannad informationsdisk där man kunde få ledtrådar. Efter en stund började vi bli varma i kläderna och förstå hur det var upplagt. Ingen bana klarade vi dock på 1 försök, det tog nog minst 5-6 gånger innan vi kom igenom hela banan. 

Det var inte så mycket folk där under vårt besök, så vi hann med en hel del banor innan det blev dags för lunch - tacobuffé med glass till efterrätt. Det var gott och trevligt, det var fint väder så vi kunde sitta på deras uteservering. 

Kaffe och te ingick under hela dagen.

Det var stor variation på de olika banorna, de flesta kändes genomtänkta och var roliga att genomföra! Vår yngsta (9 år) var lite för liten för några av de tuffaste banorna, vill man kunna genomföra alla bör man kanske vara minst 10 år. 

Banorna handlar om att sikta rätt, kasta bollar, klättra, balansera, dansa och klura på lösningar eller rätt svar. Favoriterna var Tuff, tuffare, tuffast (ett rent träningspass!), Plutonen, Tarzan och Superbanan.

Både barn och vi vuxna var helnöjda efter den här dagen, och vi hade gärna fortsatt om det inte varit dags för stängning." När ska vi åka hit nästa gång?" var barnens första fråga när vi gick därifrån:-D

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se