En trevlig dag på Balthazar Science center
Annons
Reseberättelse:

En trevlig dag på Balthazar Science center

(Sverige, Skövde, Balthazar)

Vi började vårt besök med att äta i det lilla cafét. Här serverades framför allt mat och bakverk av närodlade råvaror. När vi var mätta och belåtna, visade personal Alma, vår stora kille, Albert 5,5 år, hur han skulle göra en såpbubbla runt sig själv. Detta var enligt Albert själv en riktig höjdpunkt! Därefter testade vi ljusrummet. Där kunde man bl.a. testa att blanda olika färger och skapa nya samt titta på stjärnbilder. Lillebror Max, 17 månader, tyckte nog att ljusrummet, lämpade sig bäst för disco och dansade.

Sedan testade mamma Clara och pappa Vincent, reaktionsförmågan. Man skulle trycka på olika lampor som lyste och hinna med så många knapptryck som möjligt. Clara vann med 36 mot Vincents 33! Klockan 14 var det dags för verktygsskolan. Ljusrummet förvandlades då till skolsal och personalen Oscar berättade om verktyg och dess funktioner. Barnen lyssnade entusiastiskt och svarade på frågor om vad verktyg är och vad de används till. Därefter var det dags att ta verktygskortet. För att klara a-kortet skulle man hamra, skruva och såga något. Albert, 5,5 år, gjorde en fin båt. Det var en mycket stolt kille som sedan tog emot sitt körkort med foto och allt!

Slutligen var det pappa Vincents tur att göra något skoj. Han körde flygsimulator och var mycket stolt efter att han lyckats med en perfekt landning.

Klockan 16 var det dags att lösa ett mysterium. Alma, personalen, berättade att rymdvarelser hade lämnat ett meddelande på jorden. Det var bara det att de skrivit med rymdbokstäver. För att tyda skriften behövde barnen leta rätt på bilder runtom i museet. Albert sprang runt och lyckades hitta jättemånga. Vi ska inte avslöja meddelandet, men det var ett bra budskap till barnen som lärde dem om hur viktig miljön är!

Totalt var vi där i 4 timmar, men hade absolut kunnat stanna längre. Det fanns väldigt mycket att göra för både stora och små. Jag kan därför varmt rekommendera stället till alla nyfikna barnfamiljer!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se