En trevlig dag på Balthazar.
Annons
Reseberättelse:

En trevlig dag på Balthazar.

(, Skövde, Balthazar Science center)

Torsdagen den 8/8 styrde vi bilen mot Skövde för att göra ett besök på Balthazar science center. Barnen hade stora förhoppningar.

 

Väl där så var de lite svårt att få med dem in för de fanns ju lite grejer att kolla på ute med och elbilarna lockade väldigt mycket. Så vi sa att vi får kolla på de innan vi åker hem, men de visade sig att man fick en liten biljett för att sedan byta in den mot en polett som man kunde använda för att åka elbil med sedan. Men vi bestämde att vi tar de på vägen ut.

Först passade vi på att åka hiss, då fick man ta på sig en hjälm och sedan kunde vi åka ner i  gruva, vår kille på ca 7 år tyckte inte alls om detta och ville gå ur men vågade inte då vi åkte hiss;-) Men hon som var med oss öppnade bara dörren så att han kunde kliva ut på fast mark hos pappa;-) Vi andra åkte ner och fick gå in i grottan och titta och barnen tyckte de var väldigt kul. Sedan kollade de runt lite innan de var dags att gå in i ett rum där de hade ett mysterium att lösa. Först fick de höra en berättelse om vad som hänt under natten och sedan fick de en bild på ett grej som de skulle gå ut och leta efter och när de hittat den så fanns de en symbol och då fick de gå tillbaka och tala vad de var för symbol. (Så långt var våra barn med men sedan ville inte alla sitta still utan gick och utforskade på egenhand). Symbolen fanns även på en skrivmaskin och när de tryckte ner symbolerna i rätt ordning så blev de svaret på myskteriet.

Under vissa klockslag hade de olika saker som just mysteriet eller expriment men vi utforskade sedan allt på egen hand och fick bra service av personalen speciellt en man som kom fram flera gånger och pratade och skämtade med våra barn.

Vi fasnade vid vattnet och såpbubblor, de var de som var mest populärt inomhus och där var vi en bra stund. Utom vår store kille som vill såga och greja lite i verkstaden. Sedan passade vi på att fika och köpa såpbubblor som hölls sig länge som bubbor.

Efter lite fika så gick vi ut och barnen fick åka elbil och titta på ett expriment med mentos och cocacola och de var väldigt populärt. Sedan bestämde vi att åka lite tidigare än vad vi tänkt från början då vi redan kollat över allt och barnen hade tröttnat. Men i förväg hade vi kollat upp om de fanns något mer att göra när vi väl var i Skövde och de fanns de så vi åkte vidare till Aspö gård där vi åt vår medhavda mat och sedan kollade vi på kor, höns och grisar mm och gick en inte nudda marken bana.  Så där blev de också någon timme innan vi åkte vidare till Spiken vid Läkö och köpte lite fisk och efter de begav i oss hemåt efter en lyckad och trevlig dag, trots att våra barn tröttnade ganska fort på Balthazar. Men jag rekomenderar ändå att åka dit och personalen var toppen, sådan service:-)

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se