Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Tom Tits

(Sverige, Södertälje, Tom Tits)

En av Carls favoriter, dra sig själv uppåt i en stol.

Vår favoritspegel, visst är vi snygga=)

Oscar blev så blöt så det såg ut som att han hade badat. Han var ju tvungen att springa överallt.

En söndag i augusti åkte hela familjen på utflykt till Tom Tits i Södertälje. Vi har varit där innan när barnen var mycket mindre. När vi kom dit gick vi in och lämnade våra saker i den stora salen där klätterväggen finns. Min äldsta son som är snart 7 år började klättra. Man kan spela olika spel eller snarare utmaningar på klätterväggen. Vi valde att samla så många handtag som möjligt. Jag och sonen slog tillsammans dagens rekord och dessutom hade vi jätteroligt ihop. Klätterväggen är nog mer för barn från 5 år och uppåt för min snart 4 åring var lite för liten för att tycka att det var speciellt kul.
Nästa stopp var såpbubbelrummet. Där kan man göra stora bubblor, en vägg av bubblor och en bubbla runt omkring sig genom att stå i en rockring, doppa den i såpbubbelvatten och dra ringen över sig. Den aktivitetn passar de yngre barnen inklusive mina väldigt bra. Utmaningen var att få så stora bubblor som möjligt och att få "väggen" att bli så hög som möjligt utan att spricka. Eftersom Tom Tits även är roligt för vuxna var vi givetvis med och prövade=)
Det finns ett rum precis i början där man kan lösa olika problem vilket passar lite äldre barn och även vuxna. Där fastnade min sambo... 7 åringen var med ett tag och lyckades lösa någon av de olika aktiviteterna men generellt var det för barn i kanske tonåren och vuxna. Stolen där man kan dra sig upp och ner var populär hos 4 åringen, där satt han flera gånger.
Sen gick vi ut till utomhusaktiviterna. Där finns det många experiment där man använder vatten. Vatten är ju såklart populärt hos de flesta barn. Jag rekommenderar starkt att ta med ombyte till barnen så att man slipper hämma dem. Det finns många stationer att bli blöt på. Vi sköt iväg en vattenkanom, gick i tunnlar, agerade mänsklig jojo genom att hänga i en gummisnodd och åka upp pch ner. Det sistnämnda var inte helt lätt och det tog ett tag innan 7 åringen fattade hur man skulle göra. Man kunde pumpa vatten på olika sätt och leka bland vattenstrålarna i någon sorts fontän. En labyrint av nät fångade barnens intresse och de sprang omkring och jagade sin pappa i den. Det fanns hur mycket som helst att göra där för både stora och små. Det är dock bara öppet mellan maj och september tror jag det var.
Det var en cirkus med två personer som gjorde lite olika konster som vi tittade på och som var riktigt rolig att se. Barnen satt förstummade under hela föreställningen. Artisterna var riktigt duktiga!
I rummet om människokroppen gjorde barnen egen musik genom att cykla på träningscyklar. Vi tittade på hur kroppen ser ut och så men det barnen fastnade för var spegeln där man blir väldigt mycket bredare än man är.
Vi var inne i ljusrummet med en spegel. Där är ljuset i olika färger och det ser ut som att rummet är blått, rött eller grönt tror jag det var. Det lilla rummet var roligt för båda barnen (nåja för deras mamma med=)) och vi tillbringade ett bra tag där.
Rutchkanan är ju superrolig! Den ger enormt mycket motion när man springer uppför massor av trappor och åker ner på några sekunder. Det är 6 årsgräns på den vilket inte gillades av 4 åringen. Jag tyckte dock att den var jätterolig, man blev barn på nytt=) Man sitter i en sorts säck och åker och det går undan. Även fast det kan kännas jobbigt att behöva springa upp för alla dessa trappor så lovar jag att det är värt det.
Vi var där i ca 4 timmar och hann med glasspause, besök i shoppen och en massa små experiment. Man skulle kunna tillbringa många dagar där men våra barn blev trötta efter de där 4 timmarna och alla nya erfarenheter och intryck. Äldre barn kan säkert tillbringa mer tid där under en dag. Man kan ta med sig matsäck om man vill och det finns ett helt rum med bord och bänkar att äta den i. Det var en trött men nöjd familj som satte sig på tåget hem. Den äldsta sonen pratade direkt om att åka dit igen och det lär vi förmodligen göra.

Av: ()

Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se