Svårt men kul
Annons
Reseberättelse:

Svårt men kul

(Sverige, Sävsjö, Boda Borg Sävsjö)

Intensivt letande efter en lönndörr.

Badrummet - där fick vi vår första stämpel!

Den matematiska förmågan tränades flera gånger när det gällde att urskilja mönster och koder.

En varm dag i augusti hittade vi fram till den lilla orten Sävsjö i Småland. Vi hade åkt under några timmar och var lite trötta men förväntansfulla. Det var mycket lite besökare denna dag, vilket var tur då vi var välkomna in trots att vår bokning verkade ha försvunnit. Första intrycket var att anläggningen kändes lite sliten och inte så populär, något som kanske sett annorlunda ut om det varit sämre väder.

Även om vi läst på innan och tjejen i kassan gav oss en snabb beskrivning av hur det fungerar på anläggningen var vi ändå rätt förvirrade till en början. Det tog ett tag innan vi förstod hur det hängde ihop med tidsbegränsningen, de olika lamporna och dörrarna. Det var också svårt att veta vad man förväntades klara av inne i en quest. Det fanns ingen form av beskrivning och en del rum var för oss helt obegripliga. Ju fler utmaningar vi testade desto mer förstod vi emellertid av konceptet och hur vi skulle tänka. 

Vårt lag utgjordes av en vuxen och tre barn i åldrarna 6, 8 och 10 år. I flera rum krävdes det att man var minst tre personer för att ens ha en chans. Boda Borg passar bäst för lite äldre barn, gärna 9-10 år, samt för vuxna med leksinnet kvar. För sexåringen var det emellanåt kämpigt då hon gärna ville vara med och prova själv men många utmaningar var för svåra och syskonen blev otåliga när tiden rann iväg. Det var också frustrerande att det gick på tid och vi gång på gång tvingades börja om från början. En bra sak var att varje quest var färgmärkt utifrån svårighetsgrad så det fanns viss möjlighet att välja. Eftersom vi tyckte det mesta var väldigt svårt hade vi dock önskat att det funnits fler ledtrådar att tillgå vid behov.

Inträdet till Boda Borg kostar 170 kr per person för en heldag. Man kan även välja entré för bara två timmar men detta är alldeles för kort tid, särskilt om det är mer folk än det var vid vårt besök. Man behöver absolut en paus för att fylla på energin under tiden men tyvärr har inte caféet i entrén så mycket att erbjuda. Det finns glass, lite kakor, godis och dricka men ingenting i matväg. Tacobuffé serveras under begränsade tider. Det erbjuds ett separat rum där man kan äta medhavd matsäck vilket vi inte kände till i förväg.

Sammanfattningsvis var det en annorlunda, spännande och rolig aktivitet som barnen och jag uppskattade även om vi stuntals tyckte svårighetsgraden var lite över vår förmåga. Det ställdes höga krav på samarbete och den gemensamma lyckan var obeskrivlig de (få) gånger vi faktiskt lyckades klara en quest och få en stämpel i våra kort!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se