Rolig dag med mycket utmaningar!
Annons
Reseberättelse:

Rolig dag med mycket utmaningar!

(Sverige, Oxelösund, Boda Borg Oxelösund)

Quiz

Däckad

Spindelnäten

Vi fick uppdraget att testa aktiviteterna på Boda Borg i Oxelösund. Så en dag i september for vi dit. Vi hade försökt läsa på innan vad dagen skulle innebära. Vilket resulterade att vi var bra utrustade med sköna kläder och skor för att kunna utföra diverse olika akrobatiska övningar och klurigheter. Inför dagen var vi i telefonkontakt med personalen och de meddelade att det fortfarande var en del skolresor inbokade, som kunde leda till att det blev lite kö. Detta förbisåg vi och bokade trots det in ett besök den helg vi hade önskemål om. När vi kom dit blev vi väl omhändertagna och fick ett hänglås till ett klädskåp att förvara våra saker i under dagen. Det finns även möjlighet till omklädning och dusch. Vi fick även en kortare genomgång av upplägget. Vid ankomst fick vi boka en tid för lunch - tacobuffé. Detta upplevde vi var mycket bra för det blev bra rotation på matgäster. På skärmar uppe i korridorerna kom det sedan påminnelse om när det var dags att gå på lunch.

Det fanns 23 banor (snart 25) att välja på med 3-4 utmaningar i varje bana. Alla utmaningar skulle klaras av i en bana innan man kunde få en stämpel. Vilket även i en ”lätt” bana kunde resultera i att man fick göra banan 10 gånger innan man klarade den. I de ”svåra” banorna kunde man få göra om ca 25 gånger innan de var klara. TÅLAMOD krävs. Men det var så inspirerande och roligt att man gärna gjorde om och om igen. Det var positivt att det inte var så mycket köer när vi var där. 9 av banorna var klassade som ”lätta” med variation på Röd bana -kluriga, grön bana- kluriga och lite fysiska och Svarta banor- mycket fysiska och lite kluriga. Kan rekommendera att varva mellan kluriga och mer fysiska då det tar på krafterna om det bara är banor som kräver fysik kvar senare på dagen.

Första banan fick vi göra flera gånger då ledtrådarna utanför banan var korta. Det tog ett tag innan vi kom på hur vi skulle klara den. Vi förstod att längre ledtrådar skulle göra banorna för lätta. Klart vi ville ha utmaning!! Vårt lag bestod av två vuxna och två barn som är 10 och 12 år.  Tror att det är bra med varierad ålder i gruppen eftersom det krävs både klurighet och smidighet i vissa banor. Vi tror att ett besök på Boda Borg är skoj om man är 9 år och äldre. Men det kan nog vara svårt om det bara blir ett lag med 9-åringar. Om man kör fast på någon bana kan man gå till ”första hjälpen” eller till receptionen för att få ytterligare ledtrådar. Favoriter bland banorna var ”spökhuset”, ”piraterna” och ”knappast”. Dagen resulterade i 6 stämplar och totalt 17 provade banor. Resultatet av dagen är att hela familjen är eniga om att ett återbesök krävs! Nästa gång klarar vi fler banor!!!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se