Sommarland nära Sverige -roligt för hela familjen
Annons
Reseberättelse:

Sommarland nära Sverige -roligt för hela familjen

(Danmark, Själland, Sommerland Själland)

Många roliga åkattraktioner för stora och små -Här: Det löse hjul

Kaninön

Restaurangen i westerstaden

Efter avfärd tidig morgon med två vuxna, en sexåring och en femtonåring kom vi efter två timmars färd fram till Själlands Sommerland. Skyltningen var bra och det var inga problem att hitta dit. Parkeringen var på gräs och väldigt väl tilltagen. Välkomnande bemötande i entren.

Vi är tacksamma att få ha provat Själland Sommerland men vi hade inte tur med vädret. Kallt, regnigt och blåsigt denna sommardag vilket gjorde att det inte blev något bad och att flera av attraktionerna var stängda eftersom det regnade. T.ex gocart, höghöjdsbana och andra aktiviteter som är roliga för vuxna och tonåringar var avstängda. Vädret påverkade både helhetsintryck och utbud.

Parken var fin och relativit stor men håller inte samma standard som annat danskt sommarland vi besökt.  Tror ändå att det är ett resmål i Danmark på lagom avstånd från Sverige där man kan ha en riktigt rolig dag tillsammans i alla åldrar. Och vi skulle gärna återvända!

Roligaste var Äventyrsstigen/Djungelstigen och Djungelsafari men vi höll på att missa pga dålig skyltning. Och den helt nya attraktionen " Det lösa Hjulet" Var också riktigt skoj! Kan tänka mig att där är kö en solig dag! Som bumpersbåtar fast en sorts bilar i en verkstad.

Vi  trotsade regnet och åkte både svanbåtar och trampbåtar i Svansjön som ligger i anslutning med bro till Kaninön. Vi upplevde Kaninön som ett oetiskt oövervakat ställe där både vuxna och barn jagade de stackars stressade kaninerna som mest försökte komma undan.

I Silver City fanns mycket att beskåda och en genomgående westerninspirerad miljö. Plåthästarna var roliga och uppskattade och i Silver City intog vi en god varierad och prisvärd lunchbuffe. Regnet formligen forsade ner och alla besökare trängdes under ett litet utskjutande tak för att se ett västernskådespel i det fria på buskisnivå med många tappra aktörer trots regn. Svårt för barnen att kunna se och uppfatta något i trängseln. Men vi tog lite dricka och snacks i försäljningsluckan under taket så blev tiden inte så lång och vi fick lite underhållning medan vi skylade.

Minilandet var toppen för små barn och flera av åkattraktionerna startade man själv. Men som vuxen var man väl inte väldigt imponerad.  Hade varit bra med toalett och skötbord i anslutning.

Vi testade roliga lekplatser och studsmatta men det var väldigt halt i regnet.  Vi sköt prick med bollar vilket var superskoj. Berg-och dalbanan var igång trots regn men där satt vi två stycken i familjen och väntade hur länge som helst utan att den kunde köra för det kom inga fler passagerare. Och man var tvungen att vara minst fyra stycken för att attraktionen skulle startas. Så någon åktur blev det inte men bra att man håller noga på säkerheten tycker vi.

Vattenlandet Den Blå Lagunen blev inte aktuellt eftersom det blåste och regnade kraftig och vi frös så det var en besvikelse för femåringen att det inte blev av men det såg riktigt roligt ut med många attraktioner så nästa gång får det bli av!

Motorlandet var helt avstängt och flera andra attraktioner med så för tonåringen blev betyget högst för Djungelstigen, Amazonasfärden och det lösa hjulet.

Vi vuxna fastnade främst  för  Det Lösa Hjulet och Djungelstigen och  den lille gillade allt som var öppet från åkattraktioner till lek och äventyr. Minibilarna var väldigt poppis men det kan vara bra att ha en vuxen bredvid som håller lite koll.  

Djungelstigen var rolig och spännande och ganska klurig så inget som småttingar klarar på egen hand. Men riktigt lång och utmanande och lockade till många glada skratt.

I Amazonasområdet fanns förutom Djungelstigen med lianer och flottar en attraktion som heter Djungelsafari där man åker på flottar med sitsar i vatten. Här passeras många djur och figurer i bästa Indiana Jones-anda. Det blev en lite läskig men rolig resa som vi gjorde två gånger. Inga köer när det regnar precis! Synd att solen inte alltid skiner när man är på familjeäventyr men vi vill ändå varmt rekommendera Själland Sommerland.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se