Bästa sommarnöjet med familjen
Annons
Reseberättelse:

Bästa sommarnöjet med familjen

(Danmark, Jylland, Fårup, FÅRUP SOMMERLAND)

Soligt Sommarland

Åka karusell

Flygplanstur

En härlig dag i juli besökte vi Fårups Sommarland och när vi åkte därifrån var vi helnöjda med vår upplevelse och säkra på att vi kommer att återvända! En riktigt stor, ren och fräsch välordnad park med mängder av attraktioner och aktiviteter för alla åldrar med korta väntetider och supertrevlig personal. Smart med gratis Wifi och egen app för att hitta lättare. Vattenlandet var superroligt och alla berg-och dalbanor. Åk hit! Det ångrar man inte!

Redan vid infarten kände man sig riktigt välkommen! Och det fanns skrindor och säkerhetsarmband att låna när man kom in. Parken är riktigt stor och väl efterhållen. Rent och fint överallt! Idel vänligt och glatt bemötand av personalen i parken som även skojade friskt med barnen.

Det fanns sju berg-och-dalbanor av olika slag och det var inga mesiga attraktioner alls! Vuxna gillade nyheten Orkanen som gick under vattnet och barnen gillade Pindsvinet och Flagermusen allra mest. Det var väldigt rimliga kötider och vi hann åka många, många gånger.

Vi provade lekplatser, klätterställningar, lektunnor, studsmattor och skattjakt. Allt var roligt och om man skulle hinna allt hade man behövt minst två dagar med övernattning, vilket fanns möjlighet till i anslutning till parken.

Det går ett tåg runt parken med lite olika stationer vilket var uppskattat och dessutom ett enkelt sätta att förlytta sig och se parken. Det fanns ett väldigt stort antal åkattraktioner av olika slag och alla var precis lika uppskattade.

Wifi och app gjorde det mycket enkelt att hitta och där kunde man även se kötider med mera. Modernt och smart!

Vattenlandet Aquaparken var bara toppen! Väl tilltaget och frsächt med massor av roliga åkattraktioner  som vattenrutschbanor av olika slag med och utan däck och i den mera barnvänliga Regnskoven fanns åkbanor och klätterställningar där vatten tippade över besökarna ur en spann och man kunde skjuta med vattenkanoner. Det fanns även en mer vanlig bassäng som gick från grunt till djupt med vågmaskin. Här kan man spendera många härliga timmar utan att tröttna! Lite knalt tilltaget med duschutrymme och ganska enkla ombytesmöjligheter.Här skulle man behövt mynt till förvaringsskåp men vi hittade ingenstans att växla. Tänker att ett pollettsystem där man köper polletter i en maskin hade varit bra för då spelar valutan ingen roll. Vissa bassänger är lite djupare så det kan vara bra att kolla vilken ålder och längd som gäller.

Toaletter och allmänutrymmen var bra skyltat och väldigt fräscha. Hela parken var välskyltad.

Matalternativ fanns flera med riktigt vilsamma områden för medhavd picknick och grillplatser. Olika matsällen att välja på men vi valde en enklare meny samt lite olika snacks och fika. Lika bra bemötande överallt och helt okej kvalitet på de ”burgarmenyer” vi valde där det ingick en igelgottsmönstrad tallrik och mugg för barn att ta med hem. Det går åt en del dricka så har man skrinda eller ryggsäck kan det vara en god ide att ta med vattenflaskor och fylla på efterhand.

Mycket smart alternativ var att kunna boka kvällsmat vid ingång/utgång där man kunde äta efter stängningstid vilket är ett bra alternativ om man har en bit att köra eller vill maximera öppettiderna. Visst ligger Fårup Sommerland en bit ifrån Sverige men har man vägarna mot Jylland är detta ett ställe man inte får missa. Roligt, familjärt, äventyrligt och härligt med massor av lek och attraktionsutbud. Ni liksom vi lär inte bli besvikna och vi planerade redan på hemvägen att återvända! Det slår alla Svenska nöjesparker jag varit på och här finns något för alla i familjen! Humöret på topp och ett minne för livet!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se