Sommarland Själland
Annons
Reseberättelse:

Sommarland Själland

(Danmark, Nyköbing, Själland, Sommarland Själland)

Barnförvaring...

Trampbåtssvan

De populära hjulen

I vår familj är vi en mamma, en pappa, en pojke på 10 år och en flicka på 6 år. Vi har varit på Sommarland Själland, i juli månad, söndag-tisdag. Det regnade mycket, eller var mulet med uppehåll. Ska vi vara helt ärliga hade vi aldrig hört talas om Sommarland Själland tidigare, så vi hade inga förväntningar på hur det skulle vara.

Sommarlandet ligger ca 10 mil från Köpenhamn. Det var smidigt att ta sig dit, och lätt att hitta. Vi bodde i sommarlandets egen stugby, vilken består av 28 stycken stugor, mitt ute i ingenstans, kändes det som. Men precis utanför staketet till sommarlandet. Det fanns egen ingång till landet för de boende i stugbyn - vi använde samma kort som låste vår stuga för att ta oss in på själva området. Stugorna var fräscha, med all utrustning man kan önska, utom micro. Fast vi tänkte att man kanske inte använder det i Danmark? Stugan hade två sovrum, ett sovloft och ett rum med kök och matplats. Varje stuga hade en väl tilltagen uteplats och egen grill. Det enda som fanns i stugområdet var en liten lekplats. Ingen kiosk eller liknande.

Parken var öppen 10-19, efter det blev kvällen ganska lång. Eftersom det var semester ville barnen inte gå och lägga sig så tidigt, det regnade ganska bra och vi hade ju varit ute hela dagarna. Och tv-n visade ju danska program, dumt tyckte barnen :) Vid fint väder kunde man haft väldigt trevliga kvällar på altanen, om man haft med ett spel eller en kortlek!

Vår summering av Sommarland Själland är att det är kul. Barnen vill gärna åka dit igen. Det finns något för alla - till och med för pappan - automater där man kan köpa öl!

Själva parken kändes inte jättestor, för oss vuxna. Vi gick runt den några gånger, sammanlagt gick vi strax under en mil per dag. Det fanns ett litet tåg som tog besökarna runt genom parken, med hållplatser här och var. Man kunde låna skrindor och barnvagnar. Det fanns skåp där man kunde låsa in sina saker om man inte vill bära runt på dem, till exempel badkläderna.

Parken var välskött, ren och fräsch. Det fanns gott om toaletter, som var rena, och alltid hade toalettpapper. Papperskorgar fanns överallt. Det fanns ett stort, trevligt skjul med bord där man kunde äta sin medhavda picknick, med en stor grill utanför. Det fanns även ett amningsrum, i en liten stuga. Hundar var välkomna, och här och var fanns skålar med "voffsevand". Om man inte hade egen mat med sig fanns det flera matställen, vi provade tre olika och alla hade mycket god mat. Ganska dyr, men det är väl så på sommarland. Det fanns barnportioner, där priset reglerades efter längd, de minsta åt på vissa ställen gratis. Det fanns några kiosker som hade popcorn, godis och dricka. Men bara en prylbod, där man kunde köpa leksaker och småkraffs, och en souvenirbutik med danmarksaker. Det kändes bra, för ofta är det så mycket som barnen vill ha, men som man inte vill köpa...

Parken var uppdelad i olika delar, vattenland, djur, karuseller, klätterställningar, gokart, Amazonas och Silver City. Vattenlandet hade en grund bassäng för de minsta, med liten rutschkana, en lite större bassäng där vår 6-åring bottnade, och sedan ett tiotal olika vattenrutschkanor. Vi är lite frusna av oss, och det var kallt i vattnet, så vi badade inte så länge. Det jag tyckte var lite dumt var att det inte stod där rutschkanorna började vilken typ av kana det var. Vi såg ju alla nerifrån, men när man kom upp var det svårt att veta vilken som var vilken. Det fanns även ett Splashland - ett hus med fastmonterade vattenpistoler där man kunde ha vattenkrig, och en karusell som sprutade vatten. Det tyckte barnen var väldigt roligt.

Det fanns getter som man kunde gå in och klappa, sköldpaddor, ponnyer, kaniner. Dottern som är en riktig ponnytjej fastnade ju såklart hos hästarna. Det fanns tio stycken, men de gick i sin hage, som fortsatte långt bort, så vi såg dem bara en gång. Kanske att de har ponnyridning om det är riktigt mycket folk? Getterna var en favorit, första dagen såg vi en helt nyfödd killing. Den hade precis ställt sig upp, och var fortfarande blodig! Andra dagen träffade vi en kelig killing, som hoppade upp i barnens knä och ville kela. Kaninerna bodde på en egen ö, där de skuttade runt och grävde gångar. En del var skygga, men andra kom fram och ville kela. Sköldpaddorna bodde i sin bassäng, dem såg vi knappt.

Många karuseller/åkattraktioner var sådana som man skulle starta själv. Det har vi aldrig varit med om. Den barnen tyckte var roligast var Löse Hjul - någon slags bilar man kunde krocka med, man satt i stora mjuka hjul. Det var mest karuseller för de små barnen, men våra barn var nöjda. Det fanns en stor med loop, men den provade vi inte. Det fanns linbanor över en liten damm, som var spännande!

Klätterställningarna var väldigt hala, eftersom de var av trä, så vi klättrade inte alltför mycket. Däremot fanns det en hel äng full av nergrävda studsmattor - himmelriket för skuttiga små barn! Det fanns roliga cyklar, men inga hjälmar, så dem ville barnen inte prova. Likaså fanns det båtar i alla dess former - men inga flytvästar. Vi tog en liten tur i en vacker svanformad trampbåt, men sedan ville inte barnen åka mer båt utan flytväst. Gokarten var rolig, det fanns barngokart, vanlig och dubbelgokart, där man åkte en vuxen och ett barn. Det var fina banor, och där fanns hjälmar. Nackdelen var att det fanns en dubbelgokart och en barngokart. Kanske att de hade fler om det blev mycket folk? Annars blir inte köerna roliga!

Amazonas var en bana man åkte stilla och lugnt på vatten, med läskiga saker i vattnet - till exempel krokodiler som gick på en bana och såg ut som att de skulle äta upp oss. Man åkte genom en grotta, och det var spännande! I skogen bredvid fanns jungelstigen. Det var en av barnens favoriter. Den var tyvärr inte så bra när det regnade - den blev hemskt hal. Man skulle ta sig en ganska lång runda genom skogen, över sankmark och vatten, över olika hinder. Det engagerade hela familjen. Linbana, småbåtar, labyrinter och så vidare.

Den bästa platsen var dock Silver City - cowboystaden. Där fanns en laserbana, ett mörkt rum med laserstrålar man inte skulle nudda. Jag vet inte hur många gånger barnen gick i det rummet... Och dotterns favorit var Wild West Hest - en bana där man satt på en häst, som galopperade hyfsat naturligt, och som åkte runt i en uppbyggd cowboyby. Man kunde vaska guld, se en 3D-bio, där man sköt på skelett och red på galopperande stolar, det fanns ett ånglok att klättra på, och lekplats och kyrkogård, allt enligt vilda västern. Det var mycket fint och välgjort.

Till sist måste vi nämna minigolfbanan! Det var helt klart den vackraste bana vi sett! Vi spelade några banor, sedan gick vi bara runt och tittade på alla blommor, bäckar och vattenfall! Och utsikten!

Många aktiviteter kunde styras med SMS. Ångloket sprutade ånga, man kunde köpa getmat, och så vidare. Tyvärr hade jag ingen täckning där, så vi kunde inte prova detta. Till getternas besvikelse... 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se