Maserhallen / Aqua Nova - Dagsutflykt
Annons
Reseberättelse:

Maserhallen / Aqua Nova - Dagsutflykt

(Sverige, Borlänge, Maserhallen- Aqua Nova - Lördagsutflykt)

Nöjd!

Matdags med trött 6 åring...

Dags för hemfärd!

Då hade äntligen dagen kommit för vår efterlängtade familjeutflykt!

Vi hade igentligen tänkt åka hit för drygt en månad sedan men som tur var kollade vi på hemsidan där det visade sig att det var stängt för renovering den veckan.

Vi hade under veckan förberett ungarna på att Lördagen skulle bli ett äventyr, efter att vi packat badkläder, armpuffar och handdukar var det en förväntasfull familj som satte sig i bilen för avfärd mot Borlänge.
En färd som visade sig skulle vara ganska lång när vår GPS fick ett frispel och tog oss ut på ett par sidospår så vi även fick se vackra Säter.

Efter ett kortare lunchstop på IKEA i Borlänge för att ladda energi kom vi fram till ett ganska oskyltat och anonymt badhus (jag och min sambo har varit där för ett antal år sedan så det kom inte som någon överraskning).

Väl inne i entren möttes vi av tårta och ballonger då det var jubileumshelg, samtidigt försökte man sälja på oss ett träningskort på Actic som dock gick sådär med tanke på den långa resvägen... Vi styrde mot kassan där en dam tog emot oss, det låg en skål med hänglås så jag ställde frågande om det krävdes till skåpen. Naturligtvis var det så och ett hänglås inhandlades. Det fanns även skåp inne i själva Vattenlandet för värdesaker skall tilläggas.

- Vi började med forsen vilket var en av de bättre forsarna men ändå lite läskig för våra två barn på 3½ resp. 6 år. Svårast var för oss att hålla reda på dem så de inte hamnade under vatten naturligtvis, blev dock ett par vändor. Denna ledde även ut i stora bassängen där det finns fontäner / massage rör och bubbel ställen. Här kommer man också ut den den ganska långgrunda och barnvänliga vågbassängen.

- En snabb sväng ute i "Strömmen" blev det också mest för att kolla läget innan rutchkanorna. 

- Rutchkanorna varav en bjöd på familjeåkning där vår 6åring var helt orädd, blev många trappsteg med träningsvärk dagen efter kan jag lova.

Vid detta laget var vi ganska möra och efter fika med glass blev det en lung stund i stora bubbelpolen och relax i piratlandet (barnpolen). Vi simmade sedan ut för att mysa i "Strömmen" där man kan sitta i mitten medans barnen simmar/flyter runt om en. Allt avslutades i den stora mysiga bastun innan avfärd.

Besöket i Borlänge avslutades inne i city med en superb middag på China restaurang Golden Palace där ungarna var mkt. fachinerade över fiskdammen och mkt. barnvänlig personal!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se