Tre tjejer på äventyr i Aalborg
Annons
Reseberättelse:

Tre tjejer på äventyr i Aalborg

(Danmark, Aalborg, Aalborg Zoo)

Aalborg Zoo

Familjebesök, Augusti 2014

 

 

Jag och mina tjejer (5 och 9 år) hade den här sommaren fått i uppgift att besöka Aalborg zoo. Spännande tyckte vi eftersom vi tycker om att gå runt i djurparker, så länge som de skapar en bra miljö för alla djuren de har. Det skulle bli intressant tyckte jag att se om Aalborg Zoo hade fixat detta eftersom de ligger inne i en stad och därför har begränsat med utrymme.

 

Det var lätt att hitta djurparken (i alla fall med vår GPS) och det fanns gott om parkeringsmöjligheter även om man sedan får gå ett tag. Speciellt då om man som oss kommer någon timme efter att parken öppnat. Fräscht och fint vid ingången, enkelt att komma in och precis efter ingången så har de en öppen plats där man kan sitta, ta det lugnt och titta på/köpa lite souvenirer (presentbutiken ligger också här).

 

Det är väl värt att ta med sig en karta över parken eftersom det finns tre olika vägar att ta runt. Djurparken är vackert upplagd. Lite kringelikrok-vägar som gör det intressant för barnen att springa runt, man är nära djuren och de är (oftast) lätta att upptäcka. För oss alla så tycker vi att det är viktigt att djuren verkar ha det bra och att deras olika områden ser stimulerande ut. Vi tyckte alla att djuren verkade ha det bra, men som sagt det är ett zoo inne i en stad och inte en safaripark ute på landet. Det måste man ha i åtenke.

 

 

Så vad fanns det då i parken:

Djuren -

Fåglar, apor, björnar, dinosaurie-utställning (utomhus), savann, reptilhus, elefanter, mini flodhästar, tigrar, isbjörnar... Ja, allt som man förväntar sig av ett zoo. Dock hade de här också byggt upp en liten by som man kunde gå runt i och titta. I den fanns det också djur som kan finnas i en by – grisar, hönor etc.

 

Mat -

Ett par stora, fina grönområden där man kan sitta ner och ha picknick. Mitt i parken finns det också ett grillområde precis bredvid en stor lekplats. Här finns det c:a 8 stora grillar (gasol), bord och stolar att sitta vid och möjlighet att sedan diska av sina saker.

Mitt i parken finns det även en restaurang. Det är den vanliga maten som man hittar på sådana här ställen. Barnvänligt, men tyvärr så som det ofta är, så är det inget som är vegetariskt bland den varma maten. Vi är alla vegetarianer och vana vid att det är på det här sättet. Vi åt därför inte på restaurangen utan hade med oss picknick och grillsaker istället. Jag tog bild på menyn och på priserna så ni själva ska kunna se vad som erbjöds.

Glass finns det givetvis att köpa i mängder på olika ställen i parken, både kulglass och pinnglass. Jag tycker det var helt ok priser för ett sådant här ställe.

 

Aktiviteter -

- En fantastisk lekplats i mitten av parken i nära anknytning till grillplatsen och restaurangen. Klättra, gunga, glida, hänga, snurra. Allt gick att göra här och i olika svårighetsgrader. Båda mina barn tyckte det var en jätte bra lekplats.

- Rovfågelsuppvisning – Den hålls på en av gräsmattorna i djurparken. En man berättar om fågeln han har med sig (en mycket vacker fågel förresten). Dock tyckte både jag och tjejerna att den var lite tråkig. Vi har sett sådana här uppvisningar tidigare med många olika fåglar som verkligen har fångat oss, så detta var lite av en disapointment.

- Det fanns också en möjlighet att göra sin egen dinosaurietand. Detta lär mycket kul, men när vi väl kom fram till den platsen så var de tyvärr inte öppna längre.

Scenframträdande – I mitten av parken finns en scen med stort auditorium (om man nu kan kalla det det när det är utomhus). Det är utomhus, men under tak. Här visades en liten show med en upptäcktsresande som pratade om lite olika djur, skojade med publiken osv. Allt såg väldigt bra ut. Dock visas inte levande djur och även min 5-åring tyckte att showen var barnslig och tråkig. Nu finns ju språkbarriären för barnen, men showen är väldigt visuell så jag tror inte det påverkade deras uppfattning för mycket. Och också jag kan tycka att även om framträdandet var bra så var upplägget på showen tråkigt och förutsägbart.

 

 

Sammanfattningsvis

Så vad tyckte vi då? Vi hade alla en jätte kul dag och skulle gärna komma tillbaka igen! Djuren hade fina områden även om allt inte var så stort som man kanske skulle önska, men sedan så föredrar ju också vi safariparker.. Bra parkeringsmöjligheter, god glass, fina området att ha picknick på och stort nog för att se det som en heldagsaktivitet.

 

 

 

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se