Äventyr för stora och små
Annons
Reseberättelse:

Äventyr för stora och små

(Sverige, Torpshammar, Boda Borg Torpshammar)

En regnig höstdag åkte vår familj (mamma, pappa, en 8-årig son och en 10-årig son) tillsammans med våra vänner (en familj med mamma, pappa, en 7-åring, en 9-åring och en 10-åring) till Boda Borg i Torpshammar, tack vare att vi hade blivit utsedda till testfamilj. Det tog ca 45 minuter och ligger vackert vid Ljungan.

Vi var 2 förväntansfulla och pirriga familjer som klev in i den fd inrättningen för "vanartade gossar" som ansågs försummade och i behov av uppfostran och senare en anstalt för utvecklingsstörda personer. Vi blev varmt välkomnade av trevlig personal, en reception med kiosk och souvenirer.

Vi delade in oss i lag och så kunde äventyret börja. Man läser utanför varje rum en kortfattad instruktion vad man ska göra vid varje Quest (som ofta består av flera rum) sedan börjar utmaningarna. Om man är för långsam, svarar fel eller i vissa rum nuddar golvet måste man gå ut och börja om från början.

Man samlar på stämplar från varje Quest, som man får när man har klarat samtliga rum i en Quest, på sina stämpel kort. I de flesta rummen, tycker vi, att det behövs 1-2 vuxna för att förstå vad man ska göra, nå och orka. Därför, tycker vi, att Boda Borg lämpar sig bäst för familjer, äldre barn (från 12 år), skolklasser, föreningar och vuxna.

I huvudbyggnaden finns alla Quests, omklädningsrum, kiost, toaletter och reception (där man bl.a. kan låna kubb, fotbollar m.m.). I byggnaden bredvid finns en restaurang, konferenslokaler och logi (vandrarhem. Det sägs att det spökar här....).

Maten var god (hamburgertallrik), personalen trevlig och lokalen ganska enkelt inrett. När man har ätit upp får man här en "om-du-har-ätit-upp-maten" stämpel, till främst barnens förtjusning. Efter maten var vi redo för nya utmaningar och tog oss an nya och olösta Quests. När de stängde (öppet kl.10-17), var vi trötta men mycket nöjda och glada med dagens äventyr. Hit kommer vi tillbaka, troligtvis inom kort!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se