Legoland i Malaysia
Annons
Reseberättelse:

Legoland i Malaysia

(Malaysia, Johur Barhu, Legoland)

På vår resan från Singapore till Bangkok sommaren 2013, så beslutade vi att skulle besöka Legoland. Asiens enda Legoland ligger strax utanför Singapore i Malaysias näst största stad som heter Johur Bahru. Vi hade varit i Singapore under tre dagar och turistat lite, flodbåt, Buddisttempel varit nere på nöjesön Sentosa Island mm. Vi tog bussen till Johur Bahru till ett hotell som låg nära tågstationen( eftersom vi två dagar senare skulle åka norrut till Perhentian Island, men det är en senare historia)

 

Väl i Johur Bahru bodde vi på ett hotell som hette Grand Bluewave hotell som hade sett sina bästa dagar. Vi blev tvungna att byta rum eftersom ett våra två rum var avsedd för rökare. Dock var det otroligt billigt jämfört med Singapore och vi fick två sviter för ca 850kr natten. Inte ett hotell som vi rekommenderar, men det fyllde ett av grundkraven och det var att det skulle finnas pool och att det låg nära tågstationen.

 

Dagen efter ankomst till Johur Bahru så åkte vi till Legoland som låg cirka 30 minuter bort med bil. Att åka taxi i Malaysia är otroligt billigt och resan dit kostade 100kr ungefär. Värt att notera är att bilarna är gamla och vi blev tvugna att ta två bilar från stationen till hotellet, eftersom vi inte fick plats med all packning. Inträdet till Legoland kostade hela familjen cirka 1200kr och då ingick alla attraktioner. Våra barn var vid tillfället 9 och 11år, och den yngsta som gillar Lego, hade inte fått veta något innan, vi hade hållit det hemligt ända till dagen vi skulle åka. Han blev väldigt överraskad kan jag säga.

 

Legolandet var fantastiskt bra, inte mycket folk och nästan nybyggt med bra attraktioner och fina legobyggen. Kanske var väl våra barn lite för gamla för många attraktioner, men vi spenderade hela dagen och gjorde verkligen hela Legoland(man hinner det på en dag). Ett tips är att ta med paraplyer, och det är inte för regnet, utan för solen som gjorde det stekhet stora delar av dagen.

 

Under 2015 kommer de också att öppna ett vattenland i samband med Legoland och det kan behövas i värmen. Det finns mycket mat att välja mellan och allt var billigt och fräscht. Vi valde att äta på en sk foodcourt där man fick välja på många olika rätter, och notan stannade på cirka 150kr

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se