Hela Västerhavet på Havets Hus
Annons
Reseberättelse:

Hela Västerhavet på Havets Hus

(Sverige, Lysekil, Havets Hus)

Femochetthalvt-åringen prövar att mata havskatten med maneter

Många av fiskarna var stora

Att kombinera besöket på Havets Hus med Pinneviksbadet rekommenderas

Familjen, med två vuxna och en femochetthalvt- och en nioåring, åkte till Havets Hus en solig dag mitt i sommaren. Det roligaste var att se krabborna. Det var lite läskigt också. Vissa var jättestora! På ett ställe kunde man stoppa upp huvudet i en glasbubbla och se krabborna näära!

Havets Hus är ganska litet men också ganska lagom stort eftersom man hann se allt. Man kan se mycket av det som Västerhavet bjuder på, för här finns över 100 djurarter. Man fick följa en väg med tydliga skyltar med lagom mycket text på. Det fanns också en guide att fråga.

Man fick prova att klappa till exempel sjögurka och andra saker som finns i havet på västkusten. Man kunde se med mikroskop på en anemon och själv zooma in på den. I plattfiskakvariet fanns stora plattfiskar men också rockor. I andra akvarium fanns räkor, hajar och stora torskar. I ett hörn av anläggningen finns en utställning om ålgräsängen – havets barnkammare. Det fanns också en havskatt (i plast) som man fick mata. När den fick rätt mat sa den ”mmm!” och när den fick fel mat sa den ”blä!”.

Denna sommar fanns en utställning om Skagerraks kapare. Barnen fick träffa en kapare som berättade om sina äventyr och de fick var sin fusktatuering. Tänk att det funnits riktiga kapare, pirater, här hos oss!

På Havets Hus finns en trevlig liten butik med ett stort utbud av bra grejor för alla åldrar. Det finns också en restaurang med både mat och fika. Maten var supergod och passade även bra med västkusttemat. Från restaurangen var det hål ner till bassängen. Det var coolt tyckte femochetthalvt-åringen.

Efter några timmar i det ganska svala Havets Hus kändes det gott att ta ett dopp på det soliga Pinneviksbadet, som ligger på promenadavstånd. Vi hade en superrolig dag för hela familjen.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se