Testfamilj på Liseberg
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Liseberg

(Sverige, Göteborg, Liseberg)

Vi är en familj med 2 vuxna och 3 barn (14,12,0) där den minste sitter i barnvagn.

Husvagnen drogs upp till campingen Lisebergsbyn Kärralund redan på tisdagen. Onsdagen spenderades med shopping i Göteborgs centrum. Barnen ville varit på Liseberg redan denna dag men väderleksrapporten visade något bättre väder på torsdagen.

Tidigt, enligt barnen, på torsdagsmorgonen så gjorde vi oss färdiga och tog spårvagnen in till Liseberg. Vänlig personal på gästservice vid huvudentré gav alla oss alla fem åkpass och entrébiljetter.  Nu var klockan ju bara 10.30 och Liseberg öppnar ju inte förrän 11.00. snacka om att barnen var på tå! Det skulle börjas med ”Helix” och sen fick det bli alla andra attraktioner.

Insläppet började 10.45 och då kom vi i alla fall in i parken bara för att mötas av ett nytt avspärrningsband lite längre fram. Strax innan klockan 11 släpptes dock det med och vi kan ta oss med raska steg uppför rulltrappan mot ”Helix”. 14, 12-åringen och undertecknad skulle åka nu medan mamman och 10månaders pojken var kvar och väntade. Kön var inte så lång till ”Helix” men väl framme vid påstigningen blev det lite väntetid. Det annonserades att ”en olycka hade inträffat på senaste åkturen och att vagnen behövde saneras”. Jaha tänkte jag, vad har jag nu gett mig in på? Nåväl, efter vagnsanering och nyinkallad vagn gått tomma en runda så fick vi äntligen hoppa på. Åkturen var en av de häftigaste barnen och även jag varit med om. När vagnen stannade insåg jag att även jag drabbats av åksjuka men lyckades hålla allt på plats, ;-).

Nästa åktur tog fjortonåringen på ”AtmosFear”, vi andra stannade på fast mark och tittade på. Efter detta blev det ”Lisebergshjulet”, denna gång stannade jag kvar med 0-åringen som sov gott i sin vagn.

Att ta sig runt på Liseberg med barnvagn är inte alltid helt enkelt. En lätt sulky är att föredra!

Vidare så åkte barnen Höjdskräcken, Uppswinget.

Lite mat behövdes och vi intog denna på Trebello. Mycket god mat. Enda minuset var att vi inte fick maten samtidigt fast beställningen gjordes av en person.

Nu hade minstingen vaknat så nu skulle det åkas Farfars bilar och Kaninresan. Kaninlandsbanan verkade farlig så det fick barnen & sambon sköta med jag stod vid barnvagnen.

Efter att minstingen återigen somnat i barnvagnen blev det mer åka av: FlumeRide, Kanonen, SpinRock, Kållerado, Balder.

Av dessa sistnämnda attraktioner var jag bara med på Kanonen & Balder. Är inte mycket för att det går runt runt runt. Nä, en hederlig berg-o-dalbana är allt mycket trevligare.

Innan vi fortsatte åkandet så begav vi oss till Spökhotellet Gasten. Det var jag & de 2 äldsta barnen som skulle gå. Efter vi passerat biljettluckan så gick vi upp mot ”receptionen”. På väg dit så passerar vi ”Vita frun”. Barnen blev rätt rädda bara av det så vi vände faktiskt och gick mot utgången igen. ”Vita frun” hasade sig efter oss och gjorde verkligen ett bestående intryck på barnen efter att hon varit ute och gått i parkområdet till allas trevnad.

Efter detta var vi gamla trötta medans 2 av barnen åkte fler attraktioner.

Utav 40 (??) möjliga så hanns det med 23st utöver detta så blev det ”omåk” på vissa.

De attraktioner som passade 12 & 14-åringen var (i ordningsföljd):

Helix
AtmosFear
Kanonen
Balder
Lisebergsbanan
FlumeRide
Kållerado
SpinRock
Radiobilarna
Hanghai
Uppswinget
Höjdskräcken
Kaffekoppen (?)
Spökhotellet Gasten (så bra att vi inte ens gick in….)
Lisebergshjulet

Mindre roligt:
Kristallsalongen
Kaninlandsbanan
Kaninresan
Farfars bil
Sagoslottet

Summa summarum är att under barn under 2-3 år är det inte mycket som går att göra i parken som dessa minsta har någon bestående behållning av. För egen del kunde jag gärna sett fler ställen med kaffeförsäljning samt att det fanns fler sittplatser runt attraktionerna.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se