Baltazar
Annons
Reseberättelse:

Baltazar

(Sverige, Skövde, Balthazar Science Center)

Jag är på månen!

Planet

Ett stort hjärta!

Äntligen hade dagen kommit då jag och min elvaåriga dotter och två kompisar till henne (11 och 12 år) skulle åka iväg till Baltazar. Ingen av oss hade varit där tidigare så vi var alla ganska förväntansfulla. Det var ganska litet på Baltazar så vi fick snabbt en överblick om var allt fanns. Det fanns mycket att upptäcka här men vi var en ganska lång stund i rummet där man lärde sig massor om rymden, planeter och stjärnsystem. Det var roligt att prova en riktig rymddräkt och bli fotograferad på månen! Vi gick vidare till nästa rum och lärde oss om hur poliser arbetar, hur de löser mysterier mm. Efter en stund var det dags att vara med på ett experiment som personalen höll i. Idag handlade det om "flyta/sjunka". Efter detta gick vi till fiket. Det fanns bara sex stycken fikabord. Det fanns både fika, glass och lättare luncher att välja på. Extra bra var att mycket var KRAV-märkt. Vi valde varm choklad med grädde, muffins och bullar! MUMS! Efter fikat gick vi in i skaparverkstaden. Här är det bara fantasin som sätter gränser. Kommer man inte på något eget att skapa finns det mängder av tips och idéer att ta efter. Material finns det hur mycket som helst! Kort och raketer skapade vi. Efter detta kände vi oss ganska klara med vårt besök så vi packade ihop och begav oss hemåt. Alla barnen var nöjda med besöket men de tyckte att de var lite för gamla. Vi tror att barn i åldrarna 4-9 år skulle passa bäst här. Vi lärde oss dock mycket allihop och vi hade en rolig och trevlig dag tillsammans! Det finns även en stor utegård att experimentera på. Det är lätt att ta sig hit både med bil och tåg och ett besök här är prisvärt. Vill man läsa mer finns det bra info om Baltazar både här på Barnsemesters sida och på centrets hemsida! Tack för oss!

 

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se