Aalborg Zoo
Annons
Reseberättelse:

Aalborg Zoo

(Danmark, Aalborg Zoo, Aalborg Zoo)

Vi hade bestämt innan vilken dag vi skulle besöka Aalborg Zoo. Just den dagen var det lite blåsigt och regnade fram och tillbaka. Vi var där en dag i augusti men var väldigt lite folk troligen pga av vädret. Djurparken såg till en början väldigt liten ut men hade många djur när man kom in.

Vi som besökte Aalborg Zoo var en familj på fem personer med barn i åldern 9 , 6 och 5 år.

Djurparken var väldigt kompakt men med ett bra utbud av djur, lite som Kolmården men mycket kompaktare vilket var till fördel när inte vädret var så bra. Vissa djur var inomhus, vilket gjorde att vi kunde titta på dem under det värsta regnet. Vi hade bla. turen att få se en vecka gammal giraff.

Pga vädret var djuren lite piggare än om det varit stekande solsken. Isbjörnarna hade vi turen att få se bada simma och dyka vilket var vad vi vuxna uppskattade mest.

Barnen hitta en favorit inomhus, ett lekrum eller efterliknande av en apbur där de själva kunde klänga runt och vara apor vilket var lika uppskattat som att titta på djuren om inte mer.

Det fanns väldigt bra med picknickplatser dels fanns det platser inne där man samtidigt kunde titta på aporna och dels stort område ute med bla. grillar där man kunde grilla själv, väldigt smart och trevligt. Tyvärr hade vi inte möjlighet att testa det.

Utöver djuren fanns en stor lekpark att leka loss i mellan djurtittandet, och när vi var där även en tillfällig Dinosaurieutställning med dinosaurier utomhus som rörde på sig och lät, tyckte barnen var både spännande och lite läskigt.

Sammanfattningsvis ett väldigt trevligt, kompakt,barnvänligt och djurrikt zoo, med smarta lösningar.

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se