Museer i Danmark
Annons
Reseberättelse:

Museer i Danmark

(Danmark, Köpenhamn, Ripleys Believe it or not, Guinness world records, H.C Andersen ÄVENTYRSHUSET.)

Vi är en familj bestående av två vuxna och tre barn, 9, 11 och 1 år gamla. En gråmulen dag packade vi för en dag i Köpenhamn i äventyrets tecken. Vi besökte Ripleys Believe it or not, Gunnies World records och HC Andersens äventyrshus.    Ripleys Believe it or not.

Vår minsta kunde inte gå, de andra två går i låg och mellanstadiet. Det gick inte att köra vagn med minsta barnet där så henne fick vi turas om att bära. Att bära henne blev lite jobbigt efter ett tag för det finns mycket att titta på på Ripleys believe it or not. Mycket kuriosa från hela världen. Det var mycket fakta som stod skrivet på de olika föremålen och det var roligt att se så många olika saker. Det fanns även vissa överraskningsmoment som var roliga, tillexempel skulle man vid en spegel se om man kunde vrida sin tunga, det man inte visste var att om man stod på andra sidan spegeln så kunde man se alltihop. Det fanns även saker som kunde upplevas lite läskigt för barnen, som exempelvis krympta huvud, så har ni ett barn som är lättskrämd så kanske man kan hoppa över att titta på just dessa. Allting stod skrivet på engelska och det gjorde det lättare för barnen. En annan sak som var lite otäck var porträttet som var gjord av navelludd brr... Allt som allt rekommenderar vi Ripleys Believe it or not, men då till lite större barn. Sammanfattningsvis alltså; mycket kuriosa, mycket skoj, några saker som var lite lagom äckliga. Rekommenderas.

Guinness world records.

Ännu ett skoj ställe, massor av vår familj på två vuxna och tre barn (en kan ej gå, de andra går i låg och mellanstadiet). På Guinness world records fanns det mycket fakta om olika världsrecord, men det roligaste var att det fanns många saker att prova på. Det gillade de äldre barnen väldigt mycket (även vi vuxna...) Man fick se hur lång värdens längsta man var och mannen som åt järnskrot et. En sak som var lite så där var videon där en kille tog rekord i att dra av strumpebandshållare på tjejer, känns som att det kanske inte var så passande. Jag tror inte att vi hade själva valt att gå på Guinness world records om vi inte var en testfamilj, men det var mycket roligare än vad vi trodde. Vi rekommenderar stället, fast då för lite större barn, runt 10 -12 års åldern och uppåt. 

H.C Andersen ÄVENTYRSHUSET.

H.C Andersen Äventyrshuset var lite av en besvikelse, ingen av oss tyckte att det var vidare roligt. Det var fint men inte mycket mer än så. Det var porslinsdockor i montrar. Vissa av montrarna var interaktiva och man kunde lyssna på H.C Andersens sagor, medan figurerna rörde sig. Berättarrösten kunde man få på danska, engelska och tyska, vilket gjorde det mindre intressant för våra barn. Eftersom barnen blev snabbt uttråkade här blev det endast en kort visit här. H.C Andersons äventyrshus rekommenderas till personer som är insatta i H.C Andersens sagor, och som har tid och ork att lyssna på berättelserna. 

Sammanfattningsvis hade vi en väldigt trevlig utflyktsdag där vi besökte platser som vi nog aldrig hade besökt annars. Både barnen och vi var nöjda

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se