Tomteland
Annons
Reseberättelse:

Tomteland

(Sverige, Gesundaberget, Temapark)


Vi tänkte passa på att besöka tomteland innan barnen blev för stora. Vår familj består av mig (Maria) och Magnus samt barnen Nemi (8 år), Mio (5 år) oh Malte (5 mån). Sagolandet tomteland är verkligen som en liten saga, men inte själva parken, det är inte där krutet har lagts utan den värld man vävs in in. Från det att barnen kliver in i parken så börjar teatern. Vi såg draksvärdet som handlade om att trollkungen hade tagit draksvärdet och det snälla trollet Flora och tomtenissen Snurre sprätt skulle hjäpa till att hämta tillbaka det. I berättelsen fanns älvor och troll och mina barn gillade speciellt det snälla trollet Flora.  

Draksvärdet var i tre delar, och mellan varje föreställning fanns det en annan show, tex häxrock som var jätterolig! Men jag kan nog tipsa om att kolla ut innan vad ni vill gå på, vi gick på alla föreställningar utom en och det blev nog lite mycket.....för föräldrarna :)

Tomtens verkstad var en besvikelse då man inte kunde se hur det hamrades på leksaker utan det var massiv souvenirförsäljning. Däremot kunde man se hans renar och gå runt i Helgeland. Jag tyckte nog inte riktigt det hörde ihop med sagoland men resten av familjen gillade det. Sen kunde man åka häst och vagn en liten tur, men det var dyrt, så ett litet minus för det.

Det finns inte mycket att se utan det är mer att man kommer dit och upplever en berättelse. Barnen var alldeles inne i sagans värld och vill gärna åka dit igen. Bäst var nog häxan  som spelade spratt med sagofisen (som hon kallade sagofen) och bjöd på bus och häxig rock! Jag kan rekommendera stället till barn från ca 5-8 år som vill hälsa på tomten och uppleva féer, älvor och troll!

 

Här är vad min dotter Nemi tyckte:

Det roligaste va att vi fick slush och det kanse är lite leskit för små barn att se teater om de magiska svärdet som var bra.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se