Stockholm
Annons
Reseberättelse:

Stockholm

(Sverige, Skansen, Junibacken och slottet)

Nadja 7 år på Skanens klapphörna

I våras fick familjen för sig att nyttja en helg för en minisemester. Valet blev Stockholm då det är snabbt och enkelt att ta sig dit med flyg. Vi flög Kalmar - Bromma, då det är ganska enkelt att ta sig med buss och tunnelbana snabbt in tilll centrum. Barnen 2, 4 och 7 år gamla var speedade. Först blev det ett besök på Stockholms slott där vi besökte de olika museerna, barnen gillade livrustkammaren bäst. Därefter blev det besök på Gamla stan och naturligtvis lite mat. Dag två (söndag) blev det först ett besök på Junibacken där det gällde att vara ute i god tid då det köar till sig då alla ska in. Inne kändes trångt eftersomm det var väldigt mycket folk där. Vi gick runt såg teater med Karlsson på taket och åkte vagn runt och såg alla Astrids sagor lite från ovan. Killarn tyckte det var jättekul, men vår 7 -åring tyckte dockorna var lite otäcka. Därefter var det dags för skansen där Nadja var den enda i familjen som vågade klappa en orm. Väldigt mysigt. Till sist han vi med ett snabbt besök på Gröna Lund, roligt med alla karuseller m.m. Därefter var det dags för familjen att återigen ta sig till Bromma för att flyga hem. Vår övernattning hade vi på Zinkensdamms vandrarhem som var väldigt bra och låg ganska centralt. Innan vi åkte till Stockhol hade vi vuxna köpt varsitt Stockholmskort som gjorde att vi smidigt kunde förflytta oss med buss och tunnelbana (funkade ända från Bromma flygplats) samt att det ingick alla dessa inträden. Barnen hängde med på våra kort både på resor och inträden. En underbar helg då hann göra massvis med roliga saker tack vare bra planering innan vi åkte.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se