Vasamuseet
Annons
Reseberättelse:

Vasamuseet

(Sverige, Stockholm, Vasamuseet)

En resa tillbaka till 1600-tal.

Det stora magnifika misslyckade krigsfartyget är så spännande att besöka.

Hon kan ju naturligtvis inte visas upp i all sin glans och man får bara se skrovet. Barnen var lite besvikna på att de inte fick tillgång till allt men det fanns så mycket annat att gör att det inte gjorde något upplägget räcker gott och väl.

Det är mycket att se på och mycket att läsa. Allt från historien varför kungen byggde ett fartyg, med hjälp från skeppsbyggare från Holland, hur det sjönk och varför det sjönk (jätte högt och jätte smalt) hur manskapet hade det ombord (skulle ha haft det) allt är så fascinerade.  Det är flera våningar och många trappor att gå i, ta bekväma skor och en vattenflaska.

Barnen kan krypa in i en vattenklocka, testa värmekamera som de använde för att hitta Vasa.  Guiderna är jätte duktiga och berättar med ett otroligt engagemang och inlevelse, ett måste om ni åker dit, det finns barngrupper också.

Det finns gott om plats och det märks inte att det är mycket folk. Det finns skåp att låsa in ytterkläder och tunga väskor.

Även om man inte är superintresserad av historia så kan vi rekommendera detta museum, kanske inte för de minsta barnen men från mellanstadieåldern absolut intressant. 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se