Upplevelsefylld plats men med lite tips innan man åker dit
Annons
Reseberättelse:

Upplevelsefylld plats men med lite tips innan man åker dit

(Danmark, Jylland, Givskud Zoo)

Vi var på Givskud zoo och vädret var kanon, den dagen, inte övriga vilket påverkade upplevelsen positivt. I vilket fall började den med att vi fick ställa oss i en lång bilkö då vi var där runt öppningsdags, flera andra ville också dit. När vi nästan kommit fram upptäckte vi att vissa ställde bilen på parkeringen och att vi hade stått i kön runt 30 min helt i onödan då vi tänkte gå inne i parken (de som stod vinkade bara och det var svårt att få kontakt med dem). Iaf, entren gick bra och personalen var trevlig. Vi kom in och tänkte först att parken var enorm med tanke på hur många som tog bilen in...men det visade sig att parken var lagom stor och det gick bra att gå inne i den. Dock lite besvärligt när man skulle korsa vägen då det i princip alltid kom en bil...

Vi valde att åka safaribussen, ac:n var på men den funkade inget vidare. Det var väldigt varmt i bussen och det var svårt att förstå det som sades då det var på danska och engelskan var på dansk brytning. Sätena i bussen var extremt trånga, även om jag åker buss i Sverige har jag aldrig stött på något liknande, folk bytte dessutom platser efter rasten vilket gjorde att vi (långa allihop) fick sitta precis ovanför bussdäcken så platsen blev ännu trängre, dock var dekorationen i bussen trevlig (mjukisdjur). Vi hade en fikastund med bussen inne i parken, denna var på ca 50 min och alldeles för kort tid då vi tänkte grilla där samtidigt och det var kö till grillen. Vi fick springa igenom för att se aporna och hann knappt det, dock var det väldigt trevligt att se apor som kunde gå från ena till andra sidan av vägen vilket gjorde att man kom dem lite närmre...Ett tips till andra är att ta bilen in, det tror jag är mycket bra och då kan man lyssna på cd:n man kunde köpa till och lyssna på det man var intresserad av. 

Kamelmatningen som vi gjorde precis i början tyckte barnen var kul men lite läskigt, det kändes dock lite stressigt då det var väldigt många där. När jag frågade barnen vad som de tyckte var kul precis när vi kommit hem (5 resp 6 år) kunde de dock inte säga något vilket gör att jag tror attraktionen lämpar sig bättre för lite äldre barn. På plats sa dock ena att han tyckte det var roligast med hästarna där han kom åt och kunde klappa ena. För dem skulle det ge mer att kunna komma nära och klappa djuren, jag tror godmorgen zoo hade varit en underbar upplevelse, tyvärr fullbokad vid vårt besök. 

Dinousarieparken tyckte barnen var mest spännande vilket syntes tydligt när vi gick omkring där (dock inget de sa). De djur som rörde sig älskade barnen men det var de som de också tyckte var roligast, gärna fler såna!

Vi åt glass på ett ställe i parken, den var kanon och grillplatsen var jättebra också, synd bara att vi kom vid rusningstrafik. Det hade dock varit bra om de hade haft lite grillredskap där också exempelvis en "korvvändare". Kontakten jag hade med barnsemester och med parken innan besöket var dock enastående :) Jag kan tänka mig att återvända men då ska jag ta bilen in!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se