Besök hos tomten (mitt i sommaren)
Annons
Reseberättelse:

Besök hos tomten (mitt i sommaren)

(Sverige, Strax utanför Mora, Sagolandet Tomteland)

Draksvärdet akt 2

Draksvärdet akt 3

Önskelistor skrivs till tomten

Mitt i sommaren, 30/6-2015 var det äntligen dags att besöka Tomteland, då vi hade turen att bli barnsemester.se testfamilj. Vi hade stora förväntningar på besöket och vi satt på helspänn sista biten i bilen då vi närmade oss. Strax innan vi kom fram möttes vi av skyltar där det varnades för troll, vilket gjorde det hela ännu mer spännande! :)

Strax före kl. 10 var vi framme och parkerade, ett extra plus att det var gratis parkering. När vi kom in så blev vi väl bemötta och de berättade i korthet om dagens program plus att vi fick programmet i pappersformat, de visade även vart den första delen av teatern, Draksvärdet ”älvans flykt”, utspelande sig. Första akten på teatern började kl. 10.10, så vi hann lagom dit och sätta oss när den började.

Efter teatern gick vi vidare tillsammans med de två som agerade i teatern (en tomtenisse och ett troll) och mötte tomten, ett troll och en älva.

Efter det gick vi iväg själva och träffade tomten igen så barnen kunde ge honom varsin kram, vilket var uppskattat! Barnen pratade lite med tomten men det var hel del andra barn som också ville krama och prata med honom så vi beslöt oss för att titta vidare.

Vi hittade Tomtens postkontor så barnen beämme sig för att passa på att skriva årets önskelistor och lämna så de kom fram direkt.

Kl. 12 var det dags för nästa punkt i programmet, nämligen häxrocken men tyvärr såg vi bara lite av den då magarna kurrade och ville ha mat. Vi hade ingen egen mat med oss så vi åt i restaurangen som finns där, och visst att man förväntar sig att det kostar en del att äta ute men vi blev ändå lite besvikna över priset då det inte ingick någon dryck… Men maten smakade helt ok och vi blev mätta och belåtna och kunde fortsätta vår dag.

Vi gick iväg upp till Helgeland och titta oss omkring, det var roligt då man kände igen mycket av det från Helge-serierna (som iaf jag är ”uppväxt” med) Barnen tyckte också det var roligt med figurerna som pratade och allt smått och gott som fanns där.

Klockan gick och helt plötsligt var det dags att samlas vid trollscenen för andra akten i Draksvärdet, Planen mot trollkungen. Det kom några regnstänk under den men det vara bara skönt då det överlag var varmt ute. Barnen var helt inne i teatern och när denna delen var slut kunde de knappt bärga sig till den sista!

Vi passade på att knalla runt och se oss omkring och sen följde vi med på Trollsafari.

Äntligen var klockan 15.15 och det var dags för sista akten i teatern! Inför denna del fanns det med en ”varning” om att den kunde uppfattas som lite läskig av de mindre, vilket gjorde att mina barn blev ännu mer förväntansfulla! Den var riktig spännande och det var duktiga skådespelare.

När det var slut så kikade vi oss om kring en sista gång innan vi begav oss mot utgången då de stänger redan kl. 16. Vid utgången kunde man få en stämpel så man kunde komma in gratis dagen efter, men det var inget vi gjorde då det faktiskt kände som vi hunnit med allt.

Överlag så är det en mysig park med trevlig personal. Det var för vår del bra att teatern fanns annars hade vår 9åring tröttnat ganska fort på att gå därinne. 7åringen hade fullt upp hela tiden med allt så tror nog att de passar barn i 4-8års åldern bäst men sen beror det såklart på barnen också.

Vi är nöjda med vårt besök, det var första gången jag och barnen var där. Vi kommer nog inte besöka det igen, inte närmaste åren i alla fall då de känns som vi fick ut det vi ville och de som fanns att få ut av besöket och känner oss nöjda. Men har man inte varit där tycker jag helt klart man ska besöka det! För vem vill inte träffa tomten (och få krama honom?!) även om det är mitt i sommaren ;)


Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se