Perfekt en regning dag
Annons
Reseberättelse:

Perfekt en regning dag

(Sverige, Stockholm, Tekniska museet)

I Barnlabbet finns det möjlighet att göra egna TV-program.

Mina två yngsta barn byggde en lång bana på en magnetisk vägg som de sedan körde trähjul i.

Här finns kan man också flyga med en flygsimulator.

Tillsammans med min barn på 3, 6, 8, 10 och 11 år besökte jag Tekniska museet en regning måndag på sommarlovet. Trots att det inte var badväder så kändes det inte fullproppat på museet. Teknsiska är ett perfekt museum för det finns så mycket att titta på och göra att det passar alla åldrar. För de barn som inte kan läsa själva eller inte har ro att låta någon vuxen läsa är det inte bara saker i glasmontrar att titta på utan det finns massor av hands-on saker att testa. Barnen är överens om att det bästa är Gruvan och Barnlabbet. På det senare stället finns det massor av saker att prova så som flygsimultor och att göra ena TV-program. De två yngsta barnen hittade en stor magnettavla som de byggde banor på och som de sedan rullade trähjul i. Det fanns också klurigar så som Bramhstorn där fem ringar skulle föras över en och en från en stång till en annan utan att man satte en större ring ovanpå en mindre (varken tioåringen eller jag kunde gå därifrån innan vi hade listat ut hur man skulle göra ;-)).

Själv gillade jag utställningen "Spelet om energin" där man på ett lättfattligt sätt får reda på mer om klimatmarthandlande och hur många bilar det finns per person i dag jämfört med hur det såg ut år 1900. Här finns det också många provapå saker som förklarar exmpevis hur vatten- eller vågkraft fungerar.

Vi passade också på att äta på restaurangen. Och om det inte var trångt någon annanstans så visade det sig att alla var hungriga samtidigt och kön här ringlade lång. Ett plus är att det går att få barnportioner av alla rätter, om barnen inte vill ha köttbullar, pasta med köttfärssås eller pannkakor.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se